MAURICIO SARI PRED POČETAK NOVE ETAPE U KARIJERI:” Ovo je težak izazov, ali fascinantan”

MAURICIO SARI PRED POČETAK NOVE ETAPE U KARIJERI:” Ovo je težak izazov, ali fascinantan”


Novi trener fudbalskog kluba Čelsi Mauricio Sari rekao je danas da ga čeka težak zadatak u novom klubu, ali da će se zabavljati i da je cilj kluba da zadrži najbolje igrače.

“Ovo je težak izazov, ali fascinantan. Ovde su najbolji treneri i fudbaleri na svetu. Premijer liga je jača od Serije A. Serija A je taktički teža, ali ovde su jači igrači. Moram da se zabavljam da bih ostvario dobre rezultate”, rekao je Sari na predstavljanju u Londonu, preneo je Skaj.

Sari je došao iz Napolija, a na klupi Čelsija zamenio je otpuštenog Antonija Kontea.

“Zadovoljstvo je biti ovde. Zadovoljan sam što ću biti u Premijer ligi – najboljem takmičenju na svetu”, rekao je on i dodao da se nada da će za nekoliko nedelja bolje govoriti na engleskom.

Upitan o budućnosti najvažnijih igrača, Sari je rekao da je cilj da oni ostanu na Stamford Bridžu.

“To svaki trener i klub žele. Ali, moramo da vidimo kako će se kretati stvari na tržištu transfera u narednih nekoliko dana. Ja sam više trener za teren, nego što sam generalni menadžer. Ja sam jedan od malobrojnih trenera kojima su transferi dosadne stvari. Ne želim da pričam o transferima, zadatak nas trenera je da spremimo igrače koje imamo”, dodao je 59-godišnji italijanski trener.

On je rekao i da ga ne zanima šta sve mora da uradi kako bi “preživeo” na mestu trenera Čelsija, koje je “poznato kao opasno”.

“Ne znam i ne zanima me. Moj cilj je da se zabavljam i da budemo konkurentni u svim takmičenjima do kraja. Najveći poklon u životu koji možete da dobijete je da se zabavljate dok radite svoj posao”, naveo je Sari.

Italijan je dodao da želi da unapredi kvalitet fudbala u Čelsiju, ali da mnogo stvari zavisi od igrača i da će biti potrebno vreme da oni prihvate njegovu filozofiju fudbala.

“Ako se ekipa zabavlja, često se i navijači zabavljaju. To je veoma važno. Želimo da dostignemo visoke ciljeve, ali prvo moramo da se zabavljamo”, rekao je Sari.

Sari je rekao da ne zna da li se u lošim odnosima rastao sa upravom Napolija, ali je naveo da ga vežu lepa sećanja za klub.

“Uvek ću voleti te ljude. Ako smo se rastali u lošim odnosima, mislim da su za to krive obe strane. Srce mi je bilo slomljeno, ali sam mislio da je vreme da odem”, dodao je on.

Sari nije želeo mnogo da govori o svom prethodniku, već je samo rekao da je Konte napravio izvanredne rezultate i da je on odličan trener.

Sari je otkrio da ga je Čelsi kontaktirao prošle nedelje i tako otklonio spekulacije da je sa njim pregovarano poslednjih meseci.

“Uprava me još ništa nije pitala. Oni samo žele da ove sezone budemo konkurentni. Moramo u martu ili aprilu da budemo u svim takmičenjima, a onda ćemo videti kakvi su nam dalji ciljevi”, rekao je Sari.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar