NADAL O ĐOKOVIĆU: “Srećan sam što vidim da neko poput njega ponovo igra na najvišem nivou”

NADAL O ĐOKOVIĆU: “Srećan sam što vidim da neko poput njega ponovo igra na najvišem nivou”


Španski teniser Rafael Nadal imao je zanimljive komentare o Novaku Đokoviću pred početak mastersa u Parizu.

Đoković je, podsetimo, propustio drugu polovinu takmičarske 2017, a onda, posle Australijan opena ove godine, otišao na hirirušku intervenciju na laktu i zbog toga odsustvovao još mesec dana. To ga nije omelo da, iako je bio i izvan 20 najboljih tenisera sveta, maestralnim partijama stigne do druge ATP pozicije. U Parizu čak može i da smeni Rafu sa vrha.

– Nisam iznenađen Novakovim plasmanom, on je veoma dobar. Ja sam igrao samo devet turnira, a bio sam povređen na dva gren slema, dok je on imao izvanredan drugi deo sezone, i zaslužuje da bude tu gde jeste. Svi su bili sigurni da će ponovo pružiti svoje najbolje partije, a ja sam srećan što vidim nekoga poput njega kako ponovo igra na najvišem nivou – rekao je Nadal.

Španac je otkrio da bi voleo da ostane na vrhu ATP liste:

 – Moj osnovni zadatak je da se ponovo vratim na teren, da budem srećan što igram tenis, pa ćemo videti kako će se stvari odvijati. Boriću se maksimalno da pobedim što više mečeva, i naravno voleo bih da budem broj 1, ali ja sam ovde da svaki dan pokažem svoju najbolju igru – zaključio je Rafa.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar