Najtalentovani golman Evrope neće da brani za Srbiju

Najtalentovani golman Evrope neće da brani za Srbiju


“Ovaj klinac je zver. Biće u budućnosti veliki golman” izjavio je pre dve godine Žoze Murinjo za mladog golmana Mileta Svilara.

Mladi Svilar postao je zvezda upravo pre dve godine kada  na utakmici protiv Mančester Junajteda zabeležio nekoliko fantastičnih odbrana. Upravo u pomenutom dvomeču između Benfike i tima iz Mančestera, Svilar je postao najmlađi golman koji je ikada debitovao u Ligi Šampiona. Svilar je to uspeo sa 18 godina i 52 dana. Svojim debijem Svilar je srušio rekord koji je 18 godina držao Ikar Kasiljas. Takođe, na utakmici na Old Trafordu obranio je penal Martialu i tako postao najmladi golman kojem je to pošlo za rukom u LP-u.

Od tog trenutka mnogi veliki klubovi kreću u trku za talentovag golmana. Ne žele samo evropski klubovi Svilara na svom golu, već i reprezentacija Srbije.

Fudbalski savez Srbije poslao je svoju delegaciju u Lisabon kako bi nagovorili devetnaestogodišnjeg čuvara mreže da se priključi našoj reprezentaciji. Međutim, usledio je hladan tuš. Svilar je odbio ponudu, pise A Bola.

Navododni razlog Svilarovog odbijanja jeste to što se nada pozivu reprezentacije Belgije. Pošto je Rođen u Belgiji, odakle mu je i majka, ima pravo da bira za koju će reprezentaciju braniti. Svilar je poručio je da će odlučiti za koju će reprezentaciju braniti tek kada postane prvi golman portugalskog kluba.

 

 

1 comment

Dodajte komentar

+ Ostavite komentar