NBA: Još jedna bravurozna performansa Nikole Jokića

NBA: Još jedna bravurozna performansa Nikole Jokića


Nikola Jokić je imao još jednu izvanrednu partiju preksinoć gde je on bio ključni igrač u dramatičnoj pobedi njegovih Denver Nugetsa protiv Oklahoma Siti Tander. Nikola je imao još jedan triple-dubl, sa 29 koševa, 13 skokova i 14 asistencija , koje su bile novi rekord u karijeri (prethodni je bio 12).

Nikola je bio ključni na kraju utakmice, kada je  uzeo ofanzivni skok, dao odlučna dva slobodna bacanja i odigrao izvanrednu asistenciju iz prekida igre sa samo 1.6 sekundi pre kraja utakmice koja je rezultirala u trojci Geri Herisa  kada  je vreme isteklo.

Na kraju utakmice, desila se i malo ružna epizoda gde je Rasel Vestbruk, jedan od najpoznatijih igrača u NBA nepotrebno  agresivno faulirao Jokića, kome se to naravno nije svidelo. Njegov saigrač Njil Barton je odmah uskočio i sprečio bilo kakvu dalju eskalaciju. Posle utakmice Nikola je bio oduševljen ključnom pobedom njegovog tima i nije obraćao paznju na ovaj ružni prekršaj.

Rasel Vestbruk ima već malu istoriju čarki sa Nikolom tokom prošlih utakmica. Zaista je nepotrebno da igrač njegovog renomea učestvuje u takvim epizodama, umesto da prihvati  fantastične učinke koje Jokić postize sa na prvi pogled neverovatnom lakoćom. Naravno, ta lakoća je samo privid, ono što Nikola radi je veoma veoma teško u ligi kao sto je NBA gde su njegove igre, proigravanje i svi ostali učinći već priznati kao nešto bez presedana.

Ova partija je odlična za Nikolu i zbog toga što će do kraja juna Nagetsi morati da donesu odluku o njegovom sledećem ugovoru. Sa ovakvim igrama i njegovom dosadašnjom karijerom u NBA, jasno ja da će to biti reda maksimalnog ugovora, na nivou od preko 100 miliona dolara za 4 godine. Ukoliko Nagetsi ne ponude novi ugovor do kraja juna i ne iskoriste njihovu opciju za Nikolinu sledeću (cetvrtu) godinu, on će postati ograničeni slobodni agent, koji će imati pravo da dobije ponudu od bilo kojeg tima. Ograničen slobodni agent znači da Nagetsi imaju pravo da pariraju ponudu i da ga zadrže za njih.

Nije nikakva tajna da se gomila timova oblizuje za tako nešto, da dobiju šansu da ponude igraču kao što je on maksimalan ugovor. U slučaju da Nagetsi iskoriste njihovu opciju za sledeću godinu, kada bi mogli da koriste njegove usluge za sada smešnih 1.6 miliona dolara, tada će on postati neograničeni slobodni agent, kada Nagetsi neće imati nikakvu garanciju da mogu da pariraju ponude i da ga zadrže. To bi bio neverovatan kiks sa njihove strane, koji gomila drugih timova tajno priželjkuje.

U svakom slučaju Nikola nastavlja njegovu svetlu buducnost, podržavajući našu košarku, zajedno sa ostalim našim igračima u NBA koji pružaju partije na vrlo visokom nivou.

NE PROPUSTITE:
(VIDEO) NBA: Sjajni Nikola Jokić

Nikola Jokić nastavlja sa vrhunskim partijama u NBA

INTERVJU, MIODRAG MIŠKO RAŽNATOVIĆ: Jokića u NBA dovela dečačka želja za igrom

ISPOVEST BUDUĆE NBA ZVEZDE: Nekad Bucko iz Sombora, a danas Medžik Jokić

NIKOLA JOKIĆ: Centar sa klikerima pleja, talentovaniji od Divca

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar