NIKOLA PILIĆ ZA EKSPRES: Verujte mi, Nole je krvavo zaradio titulu na Rolan Garosu

NIKOLA PILIĆ ZA EKSPRES: Verujte mi, Nole je krvavo zaradio titulu na Rolan Garosu

UČITELJ I ŠAMPION: Nikola Pilić i Novak Đoković


“Nole je u igri da postane najbolji teniser u istoriji. Konkurenti su mu Rodžer Federer i Rod Lejver. Ali, vreme radi za našeg Noleta”

Nikola Pilić je  iz Opatije pratio meč svog Noleta.  Finalista Rolan Garosa iz 1973. godine (izgubio od Ilie Nastasea) odigrao je značajnu ulogu u teniskom formiranju Novaka Đokovića. Pre nekoliko meseci, podsećajući se vremena tog zajedničkog rada u akademiji „Niki“ kod Minhena,  rekao je za Ekspres.net, kako je prekršio svoje pravilo da prognozira domete karijera svojih učenika pa je vimbldonskom šampionu Ivaniševiću rekao: „Zapamti, Gorane, onog malog s crnom kosom, biće među pet najboljih na svetskoj listi“.

„Mali s crnom kosom“ bio je Novak. U nedelju predveče podsetili smo ga na te reči:

– Bila bi kosmička nepravda da Nole nije osvojio Rolan Garos! Zapravo, dogodilo bi se to još prošle godine, ali ga je iscrpeo polufinalni meč sa Marejom, koji se razvukao na dva dana, pa je Vavrinka imao znatno više svežine.

Ovo finale protiv Mareja, nije dobro krenulo?

– Videlo se da je Nole pod ogromnim protiskom. Izgubio je prvi set napravivši za njega neočekivano mnogo grešaka. Ali, onda je uzeo volan igre u svoje ruke i dovezao se do pobede. U poslednjem, četvrtom setu, malo je na 5:2 brzao, ali se na vreme skoncetrisio i osvojio taj veliki pehar. Ne smemo zaboraviti da je igrao protiv drugoplasiranog tenisera sveta i sve boljeg Endija Mareja.

Znači, Novak  je ispunio vaše prognoze iz Minhena?

– Pa, dobro… Mnogo je ljudi zaslužno za njegov uspeh. Pre svega, njegovi roditelji su se snalazili na razne načine kako bi on mogao trenira i ide na turnire mlađih kategorija. Podršku nisu imali, bili su osuđeni da se sami snalaze za novac. Pa tu je i stric Goran, pa Jelena Genčić… Ali, ponavljam ovo je Noletov uspeh. Mi smo možda malo pripomogli, ali Nole je jedan tako zlatan momak. Ja mu skidam kapu. Nije samo teniser, on je veliki čovek, najbolji ambasador Srbije. Vidite samo kako dođe na koji turnir, on priča na domaćem jeziku. Kompletan je čovek i teniser.

 

Da li je Đoković najbolji u istoriji tenisa?

– U igri je da to postane. Njegovi konkurenti su Rodžer Federer i Rod Lejver. Ali, vreme radi za Noleta. Može on još sigurno pet-šest godina da igra na vrhunskom nivou. Nole je posvećen tenisu i ućiniće sve da postane najbolji. Ja mu želim da u tome uspe. Živi tenis i za tenis živi. Kad je tako nagrada mora da dođe. Istina nekad sa zakašnjenjem, kao sada sa Rolan Garosom, ali ipak dođe, ako se čovek ne preda. Nole to nikad ne čini. I zato: Bravo Nole! –kaže Nikola Pilić za Ekspres.net.

PROČITAJTE JOŠ:

OSTAO SAM SRBIN: Teslina poruka svom narodu tokom njegove jedine posete Beogradu

SITI, A VITKI: Da li je ovo najveća zabluda hrono dijete?

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar