“Novakov povratak jedan od najvećih u istoriji sporta”

“Novakov povratak jedan od najvećih u istoriji sporta”

(AP Photo/Andy Wong, File)


Predsednik Asocijacije teniskih profesionalaca Kris Kermod pohvalio je Novaka Đokovića za uspeh koji je ostvario prošle sezone.

Đoković se mučio na startu 2018, ali je sredinom godine podigao nivo igre i uspeo da već pre završetka sezone obezbedi prvo mesto na ATP rang listi.

Sredinom sezone Novak je bio van najboljih 20 i niko nije očekivao ono što je usledilo u narednih pola godine, čak ni predsednik ATP-a.

“Ono što je Novak uradio ove sezone mora biti jedan od najvećih povrataka generalno u sportu. Bilo je fenomenalno kako se vratio u formu i to što je uradio bilo je gotovo nezamislivo pre šest meseci. Potpuno zaslužuje prvo mesto na listi i trebalo bi da je veoma ponosan na svoj uspeh”, rekao je Kermod putem saopštenja.

Đoković je, posle lošeg starta, upisao četiri trofeja – Vimbldon, Sinsinati, US open i Šangaj, a titule su mu izmakle u Parizu i Londonu, gde je stizao do finala.

Novak narednu sezonu počinje zvanično počinje u Dohi, ali ga i pre 2019. očekuje egzibicioni turnir u Abu Dabiju krajem decembra.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar