NOVICA VELIČKOVIĆ: “Živim za to da se Partizan vrati gde treba da bude”

NOVICA VELIČKOVIĆ: “Živim za to da se Partizan vrati gde treba da bude”


Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković rekao je danas da je u klubu uradjeno dosta pozitivnih stvari tokom leta i istakao da živi za to da se crno-beli vrate “tamo gde treba da budu”.

“Ne mogu da kažem ništa (o ekipi) dok ne krene sve, dok se ne upoznamo malo bolje i krenemo da živimo zajedno svaki dan… Video sam dosta pozitivne energije, radilo se temeljno na dovodjenju igrača, tako da mislim da iz kvalitetnog rada uvek mogu samo dobre stvari da izadju”, rekao je Veličković novinarima u hali “Korn Produkt” u Beogradu.

Crno-beli su danas počeli pripreme za narednu sezonu.

“Ja bih voleo da Partizan udje u plej-of (ABA lige). U plej-ofu je sve moguće i ja bih voleo da se nadjemo u četiri… Živim za to da se Partizan vrati gde je treba da bude”, rekao je Veličković.

Veličković je prošle nedelje potpisao novi, jednogodišnji ugovor.

“Meni je jedini cilj da Partizan pobedjuje i da ga vratimo tamo gde treba da bude. Sad, koliko ja mogu da pomognem, to oni znaju, daću svoj maksimum”, rekao je Veličković.

“Ove godine je dosta mladih i ja, kao najstariji, moram s njima da provodim dosta vremena i ukazujem im na to šta je Partizan. Mnogima će biti teško, mislim da još nisu svesni da pritisak koji nosi ovaj dres nije mali i da zna da zaveže ruke. Treba ih spremiti na sve, da tu podršku koju imaju usmere na pravi način i da iz sebe izvuku najbolje”, rekao je kapiten Partizana.

On je istakao da je još rano govoriti o ciljevima ekipa za narednu sezonu.

“Jedino što može da se kaže je ona fraza – da u Partizanu moraš da daš svoj maksimum”, rekao je Veličković.

“Verovatno niko nije verovao ni u nas kad sam ja imao 18, 19 godina, pa smo pravili čuda. Mislim da mlad igrač nije svestan koliko može i da samo radom i da to što ima vetar u ledja od strane publike i kluba može da mu pomogne mnogo da kroz neki odredjeni period pomeraju svoje granice, da postanu šampioni, da postanu igrači koji će praviti razliku gde god budu igrali posle”, dodao je on.

Po mišljenju Veličkovića, ABA liga će biti nikad jača.

“Dosta klubova se ‘otvorilo’ sa sredstvima, potpisuju dokazane igrače… Ali, to ne znači ništa, bar meni. Nikad se nisam plašio, uvek sam gledao da stanem na crtu svima, meni je to donelo dosta tako da i mladji igrači koji su sada u Partizanu treba na taj način da gledaju. Straha u ovoj igri nema, respekta ima, ali se taj respekt zaboravlja kad krene utakmica”, rekao je Veličković.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar