NOVICKI SE OPROSTIO OD DALASA: “Ovo je moja kuća” (VIDEO)

NOVICKI SE OPROSTIO OD DALASA: “Ovo je moja kuća” (VIDEO)

Dallas Mavericks' Dirk Nowitzki (41) celebrates a basket against the Phoenix Suns during the first half of an NBA basketball game in Dallas, Tuesday, April 9, 2019. (AP Photo/Tony Gutierrez)


Jedan od najboljih evropskih igrača svih vremena u NBA ligi Dirk Novicki odigrao je poslednju utakmicu u hali Dalas Meveriksa.

 

Nemac je u pobedi svog tima nad Finiksom (120:109) upisao 30 poena uz osam skokova i tri asistencije, a novi tripl-dabl zabeležio je Luka Dončić (21+16+11).

Ipak, utakmicu je obeležio veteran Džamal Kraford, koji je kao rezervni igrač ubacio 51 poen za ekipu trenera Igora Kokoškova.

 

Kao što ste možda i očekivali, ovo je moja poslednja domaća utakmica. Imali smo mnogo uspona i padova, ali ste vi uvek bili uz mene i podržali me. Ja to cenim. Ovo je moja kuća, napustio sam Nemačku pre više od 20 godina i postao Teksašanin“, rekao je Novicki u oproštajnom govoru.

 

Novicki karijeru završava u 41. godini života, kao nosilac šampionskog prstena iz 2011. godine, najkorisniji igrač te finalne serije i MVP cele lige 2007. godine.

Bivši nemački reprezentativac je 14 puta nastupio na Ol-star utakmici, a 2017. je proglašen za najboljeg saigrača.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar