Odustaje li Barselona od Jovića?

Odustaje li Barselona od Jovića?


Luka Jović je svojim partijama ove sezone doslovno zaludeo svetsku fudbalsku scenu. Gotovo da se na dnevnom nivou pojavljuju nove informacije oko toga koji sve evropski velikan želi Jovića u svojim redovima. U dugom redu potencijalnih kupaca, posebno su se izdvojili PSG i Barselona.
Ovo nije prvi mali fudbalski “rat” između ova dva kluba. Prvi je vođen oko De Jonga i tom prilikom pobedu je odnela Barselona. Kako stvari trenutno stoje, PSG bi mogao da poravna rezultat i privoli Jovića u svoje redove. Pre svega zbog mogućeg odustajanja Barselone od ove trke.

U jednom trenutku Jović je označen kao prioritet kluba iz Blaugrane, spominjalo se da ga vide kao naslednika Suareza. Međutim, stvari su se izgleda promenile. Španski “Mundo Deportivo” u poslednje vreme se bavio potencijalnim pojačanjima u napadu Barselone. Po njima u prvi plan ponovo izbija Antonio Grizman, napadač Atletika. Razlog? Katalonski klub sumnja u svestranost napadača iz Antrajhta i dokazanost na velikoj sceni. Navodno, cena, od 60, 70 miliona, koju je nemački klub odredio za Srbina prevosoka je s obzirom na to da Jović iza sebe ima tek jednu vrhunsku sezonu i uprava Barselone je sumnjičava po pitanju kako će se mladi napadač prilagoditi novoj sredini.
U prvi mah ima logike zbog čega je Barseloni u ovom trenutku prioritet Grizman. Dokazan je u Primeri, jedan je od najboljih napadača te lige. Poznaje ligu, njen stil. Jovića bi Barselona morala da “sačeka” dok se ne prilagodi ligi i prepoznatljivom stilu ekipe. Postavlja se samo pitanje strpljenja, odnosno koliko se Barseloni žuri. Ukoliko bi imala strpljenja za mladog napadača, dobila bi špica na duge staze i naslednika Suareza.
Tako da moguće odustajanje Barselone, u prilog najviše ide klubu iz Pariza. Koji bi njegovim angažovanjem mogao da dobije zamenu za Kavanija.
Sve u svemu, biće zanimljivo pratiti borbu oko dvadesetjednogodišnjeg napadača Frankfurta i najboljeg strelca Bundeslige.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar