OTVOREN BARSELONIN LETNJI KAMP U NOVOM SADU !

OTVOREN BARSELONIN LETNJI KAMP U NOVOM SADU  !


Letnji fudbalski kamp Fudbalskg kluba Barselona otvoren je danas u Veterniku pored Novog Sada, a tokom pet dana će se oko 150 dece iz Srbije i celog sveta boriti za besplatan put u Barselonu, na trenažni proces u čuvenoj španskoj školi fudbala La Masija.

“U kamp su stigla i deca bez roditeljskog staranja koja su, zahvaljujući donaciji grada i pokrajine, dobili priliku da kao vanserijski talenti pokažu svoje fudbalsko umeće”, rečeno je na otvaranju.

Kamp se održava na terenima Sportskog centra “Vujadin Boškov” u Veterniku, a trajaće do 22. juna.

U kampu učestvuju deca od šest do 16 godina starosti i s njima će raditi treneri iz čuvenog španskog kluba i licencirani treneri s Balkana.

Deca će imati dva treninga dnevno i svaki dan čas španskog jezika, a za slobodno vreme pripremljen im je i zabavno-edukativni program.

Direktor Barseloninog kampa za Srbiju Miroslav Radoičić rekao je da je Barseloni podneblje Balkana izuzetno zanimljivo.

“Čelni ljudi u kampu su mi već nekoliko puta skrenuli pažnju da u Srbiji imamo daleko veći broj ozbiljnih talenata nego u drugim zemljama u Evropi. Ovo je zato prilika da se pokažemo kao dobri domaćini, jer postoje velike šanse da baš Srbiju odaberu za otvaranje Barselonine škole fudbala koja će da radi cele godine, što bi bilo veoma značajno za sve nas”, kazao je Radoičić i podsetio da je baš škola fudbala La Masija i iznedrila najveća imena španskog kluba: Lionela Mesija, Ćavija i Andreasa Inijestu.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je izrazio zadovoljstvo što će deca imati priliku da pohadjaju Barselonin kamp, jer je Brselona jedan od najvećih klubova današnjice.

“Ovaj kamp je prilika da deca nauče nešto novo i shvate da samo velikom posvećenošću, radom i disciplinom mogu da dodju do uspeha u karijeri. Zahvalio bih organizatorima koji su realizovali veliki i važan zadatak i nadam se da će neko od naše dece zaigrati u Barseloninom dresu”, rekao je Batez.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin rekao je da je siguran da će prilika da deca savladaju tehniku i veštine svojstvene njihovim idolima kao što su Mesi ili Pike uticati na njihovo samopouzdanje i da će im ulepšati letnji raspust.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar