“Ovakvu mržnju nisam doživeo ni tokom rata u Hrvatskoj” (VIDEO)

“Ovakvu mržnju nisam doživeo ni tokom rata u Hrvatskoj” (VIDEO)


Košarkaši Budućnosti pobedili su Crvenu zvezdu u trećoj utakmici finala ABA lige i time i dalje ostali u igri za pehar. Iako crveno-beli vode sa 2-1 u pobedama, biće neizvesno do samog kraja, jer se i naredna utakmica igra u “Morači”.

Bilo je mnogo reči o tome kako je Budućnost dočekana u Beogradu. Trener tima iz Podgorice više puta je istakao kako je u Pioniru pretrpeo “linč”, ali je i pored toga rešio da pred treću utakmicu navijače pozove na fer i sportsko navijanje.
“Neka bude prava podgorička atmosfera”, izjavio je Repeša na konferanciji za štampu.

I bi prava podgorička atmosfera. Čim su igrači Zvezde izašli na zagrevanjem, crnogorski navijači su počeli sa vređanjem. Pored povika “ubij cigana”, bilo je i onih koji su želeli da se fizički obračunaju sa stručnim štabom i igračima u crveno-belom dresu, ali su ih je policija na svu sreću zaustavila.

Član uprave KK Crvena zvezda Saša Vlaisavljević bio je užasnut onim što je video i čuo na trećem meču finalne serije ABA lige, protiv Budućnosti.

“Bio sam za vreme rata i u Zagrebu, i u Hrvatskoj, ovakvu mržnju nisam video. Ko je mogao da očekuje ovako nešto?!”, rekao je Vlaisavljević za Blic i dodao:
“Ne mogu da zaoštravam situaciju, nisam u toj funkciji, hoću da pomognem Zvezdi da osvoji ABA titulu i da odemo u Evroligu. Ali, ljudi, mi smo 40 minuta pljuvani!”

O atmosferi u “Morači”, imao je šta da kaže i trener domaćih Jasmin Repeša. Međutim, po njegovom mišljenju ona nije bila ni približna kao u Beogradu.

 „Uvek ću biti principijelan i ako je bilo uvređenih i povređenih, onda se izvinjavam. Atmosfera ovoga puta nije bila ni blizu onoga u Beogradu, ako o tome govorimo“.
Ako je ovaka atmosfera bila na utakmici kada je Budućnost trebalo da smanji zaostatak iz Beograda, možemo samo pretpostaviti kakva će biti kada se bude igralo za izjednačenje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar