PAO JE I “MRSKI” MADRID: Novak tukao Mareja na generalnoj probi Rolan Garosa

PAO JE I “MRSKI” MADRID: Novak tukao Mareja na generalnoj probi Rolan Garosa

FOTO: Tanjug/AP Photo/Joel Auerbach


U godini u kojoj jače nego ikad napada Rolan Garos, Đoković je rešio da vatreno kršrtenje ima u “neprijateljski” nastrojenoj atmosferi u “Magičnoj kutiji”. I, uspeo!

Novak Đoković pobedio je Endija Mareja u neizvesnom finalu čiji se pobednik unapred znao sa 6:2, 3:6, 6:3 i tako osvojio masters u Madridu, onaj koji mu je ostao u lošoj uspomeni poslednjih godina.

Zapravo, Novak se zbog nesporazuma sa publikom na ovom turniru pojavio prvi put od 2013. godine, kada je neslavno, uz zvižduke, okončao učešće već u ranoj fazi.

Ovaj put izabrao je stazu kojom idu samo šoguni i šampioni – u godini u kojoj jače i strastvenije nego ikad napada Rolan Garos rešio je da vatreno kršrtenje ima u “neprijateljski” nastrojenoj atmosferi u “Magičnoj kutiji”. I, položio test!

Generalna proba je uspela i Đoković sa punim plućima samopouzdanja ide prema Parizu, Via Rim, u kome već sledeće nedelje braniti titulu. Šljaka više nije bauk i turnir u “večnom gradu” biće prilika da izbrusi formu za jedini masters koji fali u vitrini.

Što se meča tiče, Marej je pretio, uzeo set, propuštao brejk šanse, na kraju se slomio nadomak velikog povratka u trećem setu, kada je na 5:3 imao 0:40 i nije uspeo da slomi Novaka.

Škot je već zaboravio kada je dobio poslednji meč protiv Đokovića i ovim porazom već je ušao u zonu u kojoj se rađaju kompleksi i gubi ponos. Njemu za utehu, nije jedini takav u top 10 svetskih tenisera.document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar