PILIĆ: Za razliku od drugih asova, Novak me nikad nije zaboravio

PILIĆ: Za razliku od drugih asova, Novak me nikad nije zaboravio


Legendarni hrvatski trener Nikola Pilić smatra da je Novak Đoković napravio čudo u protekloj sezoni.
Đoković je stasao u Pilićevoj teniskoj akademiji u koju je stigao kao 12-godišnjak 1999. i tu proveo četiri godine. Potom su sarađivali i u Dejvis kup timu Srbije koji je osvojio takmičenje 2010. godine.
“Bavio sam se s njim kad je imao 15, 16, kad smo sarađivali u akademiji. Ono što kod njega izuzetno cenim je to što on, za razliku od brojnih drugih asova s kojima sam sarađivao, nikad nije zaboravio. I to je njegova istinska veličina”, rekao je Pilić za hrvatski portal “100posto“.

Đoković se ove godine vratio na mesto broj 1 na ATP listi, iako je u junu bio tek 22. na listi najboljih igrača sveta.
To što je on napravio u samo nekoliko meseci je apsolutno čudo. Ni ja nisam znao, ni verovao da će ovako završiti godinu. Kad je išao u Ameriku, tamo u martu, kad je bio van forme, zvali su me novinari iz Srbije i doslovno ga “pokopavali”. Ali ja sam im samo govorio, “čekajte, čekajte”. Svi mi znamo njegov kvalitet i svaka mu čast na tome. Ova sezona je sjajna zbog toga što se tako vratio i svima očitao lekciju, a još je impresivnija ona iz 2016. kad je imao skoro 17.000 poena”, rekao je legendarni teniser.

U nedelju je Hrvatska osvojila Dejvis kup, poslednji po tradicionalnom sistemu.
“Ma to je skandalozno. Zar se može tradicija od 120 godina kupiti za novac? Ko će pratiti susret Koreje i Kanade u Madridu, na primer? Kako su to smeli da urade, to je veliki korak unazad kada je u pitanju jedno takvo takmičenje. Novcem se sve može kupiti, nažalost i ova velika tradicija odlazi u prošlost”.

Ipak, Pilić ne veruje da je novac najveći problem ovog sporta.
“Uzmite za primer samo ovu paralelu. Samo 100 tenisera živi odlično od tenisa, samo najboljih 100, ostali životare. A u fudbalu imate oko 150.000 igrača koji dobijaju odličan novac. I to je najbolja paralela”, zaključio je Pilić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar