PREMINUO LUKA MALEŠEV: Odlazak slavnog fudbalera Zvezde i Vojvodine

PREMINUO LUKA MALEŠEV: Odlazak slavnog fudbalera Zvezde i Vojvodine


Luka Malešev, legenda našeg fudbala, nekadašnji igrač Vojvodine, Crvene zvezde, Budućnosti i Prištine, preminuo je u Novom Sadu u 80. godini posle duge i teške bolesti.

Popularni čika Luka, kako su ga svi poštovaoci oslovljavali, s obzirom na činjenicu da je bio omiljen i uvek rado viđen u svakom društvu, bio je poznat po kumstvima sa poznatim fudbalerima u našoj zemlji i inostranstvu. Rođen je u Nadalju, 9. juna 1939. godine a za njegovu Vojvodinu je kao 17.- godišnjak debitovao 1956. godine i do 1961. odigrao 141 utakmicu.

Zatim je prešao u Crvenu zvezdu, čiji dres je nosio od 1962. do 1965. godine, a posle toga je igrao u Budućnosti i Prištini, gde je i završio igračku karijeru.

 

Kao trener, vodio je špansku Seltu, Spartak, Prištinu, Hajduk iz Kule i Crvenku. Bio je i pomoćni trener Todoru Veselinoviću u sezoni 1974.-1975. godine, kada je Vojvodina postala vicešampion Jugoslavije. Najveći deo svog angažmana u Vojvodini, čika Luka je proveo kao trener mlađih kategorija 80.- tih i 90.- tih godina prošlog veka.

Luka Malešev biće sahranjen u ponedeljak, 1. oktobra, u 13.30 časova na gradskom groblju u Novom Sadu a komemoracija je istog dana u 11 časova na fudbalskom centru „Vujadin Boškov“.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar