Priča o automobilu u kome je Luka Jović spavao čekajući utakmice (VIDEO)

Priča o automobilu u kome je Luka Jović spavao čekajući utakmice (VIDEO)


Jedan od fudbalera koji je obeležio aktuelnu sezonu Bundeslige je Luka Jović. Mladi Bijeljinac je sa 17 golova drugi najbolji strelac nemačkog prvenstva i najzaslužniji što je Antrajht u četvrtfinalu Lige Europe i trci za Ligu šampiona.

Priča o Luki Joviću zainteresovala je i novinare visokotiražnog Bilda koji su došli u BiH i napravili priču s Lukinim ocem Milanom. U razgovoru za Bild Milan Jović se podsetio koliko se žrtvovao za sina, čak se i zadužio da bi mu osigurao karijeru.

Kao i svaki put kad se govori o Luki Joviću ne može se zaobići vremešni karavan VW Passat Variant koji je nekad služio kao spavaonica zvezdi Antrajhta, a Milan Jović je pozirao kraj čuvenog “oldtimera”.

“I danas imam Passat karavan kojim sam ga šest godina dovozio iz Batara pored Bijeljine u Beograd. To mi je uspomena. Taj automobil me nikada nije ostavio na putu… Ma, kad se samo setim… Spavali smo u tom Pasatu. Oborim zadnje sedište, ponesem od kuće jastuk i ćebe i Luki napravim krevet. Tako smo čekali utakmice, jer smo iz Batara morali da krenemo ranije. Sećam se da je jedan vikend igrao dve utakmice, prvu u subotu popodne, a drugu u nedelju rano ujutru. Nije nam se isplatilo da se vraćamo preko Drine. Dovezao sam automobil ispred južne tribine i tu smo proveli noć. Palio sam ga često da se mali ne bi smrzao. Prilazili su nam portiri da vide šta se dešava, čak su nas gledali i ljudi koji čeprkaju po kontejnerima… Svi su se čudili”, prisetio se pre nekoliko godina Milan Jović početaka Lukine karijere.

Pročitajte još:

“Luku ne zanima Barselona”