TENIS: AO-Veliki sukob Đokovića i organizatora turnira

TENIS: AO-Veliki sukob Đokovića i organizatora turnira


Veliki “rat” se vodi između Novaka i organizatora turnira u Melburnu.

Posle meča sa Monfisom, koji je igran u nestvarnim uslovima Novak se pobunio i javno iskritikovao organizatore.

“Za sve postoje granice prihvatljivosti, treba uzeti u obzir zdravlje igrača, ali je očigledno je da u današnjem svetu sportske industrije to sekundarno. Primarno je da se prodaju karte, zaradi novac, da se ispune televizijski zahtevi, pa se tek na četvrtom-petom mestu nalazi mišljenje igrača. Na neki način ste posmatrani kao životinje u kavezu, ali opet bez želje da zvučim nezahvalno, imam pravo i smatram da je ispravno da javno kažem da su ovakvi dani nešto o čemu treba da se razgovara. Ne kažem to zbog sebe, nego i zbog drugih igrača. Potrebno je dati mišljenje i istaći određene stvari koje nisu korektne. Na kraju krajeva, igrači su ti koji prave šou – bez nas oni ne mogu da zarade novac koji im je primaran ovde. O tim pravilima za vremenske uslove koje su postavili pre nekoliko godina treba više razgovarati, ali se vraćamo na početak – suštinski, igrači nemaju dovoljno uticaja i snage iza svojih glasova”, počeo je Novak.

On je takođe rekao da postoji velika razlika između ATP turnira i najvećih turnira, gde se igrači ništa ne pitaju.

“Razgovaralo se kada su donošena pravila, ali morate razumeti da su na turnirima koji su pod patronažom ATP drugačija pravila nego na Grend slemovima. Grend slemovi imaju apsolutno pravo i slobodu da donose odluke bez pitanja bilo kojeg igrača. Kao i svi ostali, ja sam samo preko medija bio informisan da će od ove godine, na mečevima glavnog žreba Australijan opena, možda biti ozvaničeno korišćenje ‘sata’ koji meri vreme između poena. Malo je falilo da i to proguraju. Da li je neko pitao igrače? Ne. Oni imaju potpuno pravo i slobodu, s čim ja imam problem. Iskreno. Ne mislim da je to korektno. Ako su igrači ti koji stvaraju neki njihov interes i kvalitet, sve ono što oni žele da imaju, smatram da glas tenisera mora da ima vrednost”, poručio je Đoković.

Na sve stvari koje je pomenuo srpski teniser, stigao je odgovor od organizatora. Oni su ostali pri svojoj odluci da ne prekidaju teniske mečeve zbog vrućine.

“Na kraju, mi smo ipak turnir na otvorenom. To želimo da ostanemo što duže, ali i da istovremeno budemo sigurni u zdravlje i dobrobit igrača” , naveo je direktor turnira Krejg Tili.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar