TENIS: Đoković odgovorio zapadnim medijima

TENIS: Đoković odgovorio zapadnim medijima

Youtube


Povodom napada na srpskog tenisera u vezi zarade igrača, oglasio se Novak Đoković.

Srpski igrač se našao se na udaru britanskih i drugih medija posle sastanka igrača sa ATP tura. Srpski teniser koji je predsednik Saveza igrača je optužen da je pohlepan i nezasit zato što se na tom sastanku zalagao za drugačiju preraspodelu novca od nagradnih fondova na turnirima i veće nagrade.

Međutim, njegova namera je bila da ukaže da većina igrača, pogotovo oni van prvih 20 na ATP listi, dobijaju značajno manju količinu novca, a mnogi su preneli da je čak srpski teniser zatražio od igrača da stupe u bojkot.

“Video sam da su neki od vas pisali priče koje su pomalo preterane. Mnoge ste stvari izvukli iz konteksta i predstavili me kao pohlepnog, čoveka koji traži više novca i preti bojkotom. Ali poštujem vašu slobodu da radite šta želite, samo što mnogo onoga što ste napisali nije istina. Ono što se desilo jeste da smo mi, igrači, želeli da razgovaramo o nekim temama. Ne mislim da postoji ništa nezdravo povodom toga. Uradili smo to zajedno, više od 100 igrača se sastane dva ili tri puta tokom godine. Ovo je jedno od mesta na kojima možemo da se okupimo. Želeli smo da iskoristimo tu priliku i da čujemo svačije mišljenje. Niti jedna odluka nije donesena, nije bilo priče o bojkotu, to je sve što mogu da kažem”, rekao je Đoković.

Novak je nastavio sa izlaganjem.

“Slušajte ljudi, znam da biste želeli da ovo napreduje u nekoliko koraka – govorite o sindikatu, štrajku, radikalnim odlukama kojima bismo dobili novčane kompenzacije koje zaslužujemo. Ali nije bilo razgovora o tome. Nije bilo namere da nekoga izbacimo iz prostorije, sve je učinjeno na normalan, pristojan način – igrači su želeli da ostanu sami. Bilo je oko 100 tenisera u toj prostoriji i diskutovali smo o nekim stvarima. To je sve. Ubuduće će možda biti više ovakvih sastanaka jer nikada ne dobijete priliku da čujete šta većina misli. To je bila jedina svrha okupljanja”, ispričao je Novak.

“Svi čine najbolje za sve. Trenutno smo na Australijan openu i čelnici turnira uvek pokušavaju da kompenzuju igrače na najbolji mogući način. Kreg Tili uvek pokušava da učini da se osećamo kao kod kuće, da uvidimo da nas poštuju i vrednuju. Trenutno sve ide u pravom smeru. Deo sam saveta, ali ne sedim za stolovima na kojima se odlučuje. Znamo svi da sve što treba da bude izglasano, prvo mora da prođe kroz savet. Nisam samo ja taj koji donosi odluke, daleko od toga. Drago mi je što sam deo te priče i što mogu da pomognem da naš sport bude bolji sada, ali i u budućnosti. Nadam se da će sledeća generacija imati bolji sport”, rekao je Đoković.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar