TENIS: “Zadovoljan sam” izjavio je Đokoivć

TENIS: “Zadovoljan sam” izjavio je Đokoivć


Novak Đoković je na lep načion označio povratak na teren.

Naš teniser je odustvova skoro 200 dana, posle nastupa na Vimbldonu prošle godine.

“Lepo je vratiti se na teniski teren. Ne mogu opisati koliko sam srećan zbog toga. Nedostajala su mi takmičenja nakon nimalo lakog perioda koji je iza mene. Povreda je nešto što najmanje želite kao sportista, ali se i takve stvari dešavaju. To je život i to je sport. Šest meseci je prošlo od mog poslednjeg meča, a iako ovo nije zvaničan turnir, i dalje je duel, igramo na rezultat. Zadovoljan sam kako sam odigrao”, izjavio je Đoković.

Osvajač 12 grend slem titula, o mogućnosti da se ne vrati na teren je dodao:

“Nisam o tome razmišljao, činio sam sve što mogu da saniram povredu. Borio sam se, znao sam da ću morati da stanem i odem na dužu pauzu. Ali ovo sve je kao mašina, kada kreneš ne možeš da staneš. Imamo najdužu sezonu u svim sportovima, koja traje 11 meseci i pauza je došla u pravo vreme”.

“Povreda je nešto što ne želite kao sportista. Ali desila se u pravom trenutku, jer nekoliko meseci kasnije supruga i ja smo postali roditelji drugi put. Treba i njoj dati aplauz, jer je i ona prošla kroz teške trenutke. Kada vidite na porođaju kroz šta žena prolazi, morate imati još veće poštovanje. Volim svoju sprugu i šaljem joj svoju ljubav i poljupce”, dodao je srpski teniser.

Kada je upitan za lakat, rekao je sledeće:

“Lakat je dobro. Odigrao sam prvi meč sa ‘rukavom’ u karijeri i kradem tajne od Nika Kirjosa. Trudiću se da serviram dobro”. Kirijos je teniser, koji je prvi promovisao ovu vrstu steznika.

“Radim sve što je neophodno kako bi mi ruka i lakat bili spremni za Aus Open. Tim ljudi okupljen oko mene zna šta je potrebno da se uradi. Pokazalo se da je u nekim situacijama strpljenje vrlina, iako ponekad želiš što pre da se vratiš na teren i zaigraš”, objasnio je najbolji srpski teniser svih vremena.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar