TOTALNI REMONT REALA: Eriksen ili Tadić umesto Modrića?

TOTALNI REMONT REALA: Eriksen ili Tadić umesto Modrića?

AP Photo/Frank Augstein


Dok još traje bura oko prelaska Luke Jovića u Real Madrid na pomolu je još jedna fudbalska senzacija u Srbiji. Naime, Zinedin Zidan je za dašanju utakmicu sa Viljarealom Luku Modrića izostavio čak i sa spiska na klupi.

“Igre koje Hrvat pruža naterale su Zidana da razmisli o njegovom kontinuitetu. Francuz misli da je kapiten Hrvatske dosegnuo vrhunac i da neće moći ponoviti svoja najbolja izdanja. Klub je, navodno, već postigao dogovor s Dancem Kristijanom Eriksenom koji igra istu poziciju kao i osvajač Zlatne lopte”, piše ugledni madridski AS.

Međutim, kao i slučaju transfera Luke Jovića u Real, ništa još nije zvanično potvrđeno. Danac ima sa londonskim klubom ugovor do 2020. godine i otkupnu klauzulu od čak 150 miliona evra. Iako novac za Real ne predstavlja preveliki problem, tu se za kraljevski klub otvara mnogo povoljnija mogućnost.

AP Photo/Paul White

AP Photo/Paul White

Izlazna klauzula Dušana Tadića iznosi “svega” 16 miliona evra, a pre nekoliko dana je objavljena informacija da su predstavnici Dušana Tadića pokušali su da iskoriste odličnu formu veznog fudbalera ove sezone, te sjajne utakmice koje je odigrao protiv Real Madrida u Ligi šampiona i izdejstvuju eventualni transfer u “kraljevski klub”, ali aktuelni prvak Evrope tada nije bio spreman za dogovor.

Sam Tadić je za Fox sport izjavio: “Fudbal je nepredvidiv. Ponekad pomisliš da ostaješ, pa se neke stvari dese. Ipak, ne razmišljam sada o mogućem transferu, ne želim da se opterećujem. Čak sam i mom menadžeru rekao da mi ništa ne govori do kraja sezone, jer želim da se fokusiram na utakmice.”

Ako u sredu, Tadić odigra kao do sada u Ligi šampiona i Ajax se, preko Totenhema, domogne finala, Zidan i uprava će sigurno još jednom razmisliti o ovoj ponudi.

A ove brojke govore da je Dušan bolji od trenutnog rešenja u Realu.