UEFA POKRENULA POSTUPAK PROTIV DINAMO ZAGREBA: Primećeni ustaški simboli na meču u Briselu

UEFA POKRENULA POSTUPAK PROTIV DINAMO ZAGREBA: Primećeni ustaški simboli na meču u Briselu

Dinamo Zagreb supporters celebrate their team's second goal during the Europa League group D soccer match between Anderlecht and Dinamo Zagreb at the Constant Vanden Stock stadium in Brussels, Thursday, Oct. 4, 2018. (AP Photo/Olivier Matthys)


Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba objavio je da je klub pod istragom UEFA i diciplinskim postupkom zbog ustaških simbola na utakmici sa Anderlehtom.

Meč Lige Evrope je odigran u Briselu, Dinamo je pobedio sa 2:0, ali je delegat UEFA za bezbednost Vlado Glođović primetio zastavu sa simbolom “U”.

Na tribini je između ostalog bila i zastava sa likom Alojzija Stepinca, a UEFA bi Dinamo mogla da kazni zabranom dolaska navijača na jednu utakmicu u LE.

“Disciplinska komisija UEFA obavestila je FK Dinamo o pokretanju postupka u vezi sa događajima na utakmici drugog kola UEFA Lige Evrope u kom je Dinamo gostovao Anderlehtu u Briselu. Otvorena je istraga po prijavi službenih lica po četiri osnove: upotreba pirotehnike na stadionu, bacanje objekata na travnjak, tuča navijača i rasizam. Odluku o eventualnoj odgovornosti i kazni UEFA će doneti na sednici Disciplinske komisije 18. oktobra 2018”, navodi se u saopštenju kluba.

Dinamo i navijači Bed blu bojsi su navodno od navijača iz dijaspore tražili da se sporna obeležja sklone, ali je bilo prekasno, piše Index.

Zagrebački klub igra sledeću utakmicu u Trnavi protiv slovačkog Spartaka. Ukoliko UEFA odluči da kazni Dinamo, na toj utakmici bi hrvatski tim mogao da igra pred praznim tribinama.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar