VAJDA: Novak se vratio na vrhunski nivo, sve je bliži Federeru i Nadalu

VAJDA: Novak se vratio na vrhunski nivo, sve je bliži Federeru i Nadalu


Trener Novaka Đokovića, Marijan Vajda, izjavio je da srpski as nije daleko od rekorda Rodžera Federera po broju grend slem titula i da misli da bi mogao da ga nadmaši. Slovački stručnjak kao ključnu stvar označio je i mentalnu snagu trenutno trećeg igrača sveta, za koga je siguran da se vratio na vrhunski nivo.

Đoković je pobedio Del Potra sa 6:3, 7:6 (7:4), 6:3 i stigao do 14. grend slema u karijeri, po čemu su ispred njega samo Rafael Nadal (17) i Rodžer Federer (20)

“Da ste me pitali pre nekoliko godina, rekao bih da su Federer i Nadal predaleko ispred Đokovića, ali sve im je bliži”, rekao je Vajda.

Vajda je priznao da mu je teško palo finale protiv Del Potra.

“Emocionalno, u poređenju sa Vimbldonom (gde je Đoković pobedio u julu ove godine), za mene je važnije da pobedim ovde. Đoković je ovde uvek igrao najbolje, ali je samo dva puta uspeo da osvoji trofej (2011, 2015). Bilo je tu raznih faktora koji su uticali, publika, vreme, kiša, vlaga… Đoković voli Vimbldon, ali na ovom terenu stvarno morate da se dokazujete”, ističe Vajda.

Za finalni meč je istakao da je Đoković bio fizički veoma spreman, kao i da su mu udarci bili na visokom nivou.

“Đoković je na početku, u prvih nekoliko rundi, imao neke teške mečeve, ali je uspeo da dođe do pobede jer je bio najbolji kada je to bilo najpotrebnije. Forhend mu je zaista odličan i tim udarcem je diktirao tempo”, kazao je Vajda.

Slovački stručnjak kao ključnu stvar označio je i mentalnu snagu trenutno trećeg igrača sveta.

“Psihički nije padao ni u jednom trenutku jer je imao cilj. Vratio se na vrhunski nivo”, zaključio je on.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar