VANJA MARINKOVIĆ: “Vreme je da pokažem šta mogu i šta umem”

VANJA MARINKOVIĆ: “Vreme je da pokažem šta mogu i šta umem”


Vanja Marinković je ovoga leta produžio ugovor sa Partizanom. Uz kapitena Novicu Veličkovića ima najduži status u našem najtrofejnijem košarkaškom klubu, a posle dugo vremena imao je slobodno leto, bez reprezentativnih obaveza u mlađim selekcijama. Prenosi Blic. 

Nova sala na Dušanovcu će ti biti mnogo bliže nego “Pionir”?

– Da, kolima mi treba svega dva minuta. Super je što imamo samo našu salu za trening, ali će novi igrači morati da se naviknu i na “Pionir”, pošto je skroz drugačiji od ovog. Ali, sigurno da će značiti što ću moći duže da spavam pred jutarnji trening, osim ako Sead (Krdželić, kondicioni trener) ne stavi nešto u 7-8 ujutro – uz osmeh će za Blicsport mladi Vračarac.

Kakva su očekivanja od nove sezone?

– Mislim da je super što smo se skupili u ovom broju već sada. Ovo je neki novi Partizan. Ima dosta igrača, ako budemo jako radili od samog početka, možemo da računamo na plej-of ABA lige i uspehe u domaćim takmičenjima.

 Da li je noviji i mlađi Partizan jači nego prethodne sezone?
– Prošla godina je bila jako čudna. Na polovini sezone smo menjali trenera, igrači su dolazili i odlazili. Ekipa je mlađa, ali ne bih rekao da je manje iskusna nego prethodne sezone. Ne može se reći da nemaju iskustva Zagorac, Aleksej ili Pejdž, iako su svi mladi.

Dokle možete ove sezone konkretno?
-Plej-of ABA lige. Ne samo da može, već mora da se napadne.

Mnoge oči su uprte u tebe. Prva si opcija spolja, očekuje se da dokažeš talenat i zašto si višegodišnji klupski projekat. Možeš li to ove sezone?
– Mislim da mogu i moram. Imam 21 godinu, ali sam dugo tu. Vreme je da pokažem šta mogu i šta umem – zaključio je Marinković.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar