VAR TEHNOLOGIJA DONELA TRIJUMF ŠVEDSKOJ

VAR TEHNOLOGIJA DONELA TRIJUMF ŠVEDSKOJ


Reprezentacije Švedske i Južne Koreje odigrali su drugi meč grupe F u kome je trijumfovala skandinavska selekcija sa 1:0. Bila je ovo utakmica u kojoj nismo videli mnogo kvalitetnog fudbala, a pobedonosni gol je postignut iz penala. Prenosi Blic. 

Šveđani su tako iskoristili kiks jednog od favorita za osvojanje “boginje” reprezentacije Nemačke koja je poražena od Meksika sa 1:0.

 

Nešto agresivnije u ovaj duel su ušli Azijci koji su pokušavali najviše po bokovima, tačnije po levoj strane, preko prve zvezde Sona Heunga-Mina. Švedska se oslobodila početne terenske inicijative Južne Koreje, pa je težište igre prebcila na njihovu stranu.

Pokušavali su par puta da zaprete golmanu Čou, najviše preko napadača Markusa Berga. Najbolja šansa u prvom poluvremenu bila je za skandinavsku selekciju kada su Andreasa Grankvist i pomenuti Berg razmenili dupli pas, ali je u poslednjem momentu reagovala odbarana izabranika Šina Tae-Jonga.

Jedino još vredno pomena u prvih 45 minuta bila je povreda levog beka Južne Koreje, Parka koji je iznet sa terena na nosilima, a zamenio ga je Kim.

Drugo poluvreme je krenulo kao i prvo, a zapretili su najpre južnokorejanci preko Koa, koji je dobro šutirao sa 20 metara, ali je lopta prošla malo pored gola.

Šveđani su imali najbolju priliku u nastavku u 62. minutu kada je Li u svom kaznenom prostoru faulirao Viktora Klaesona i sudija Agilar je pokazao na belu tačku. Siguran iz penala je bio kapiten Andreas Grankvist.

Do kraja susreta nije bilo pretnji ni za jednog od golmana. Šveđani su se svesno povukli i čuvali rezultat dok je Južna Koreja pokušavala stihijski da ugrozi gol skandinavaca uglavnom preko Sona.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar