VELIKI SI NEMANJA: Matić ne samo da je uplatio 70.000 evra za lečenje malog Dušana, već je uradio još jednu sjajnu stvar

VELIKI SI NEMANJA: Matić ne samo da je uplatio 70.000 evra za lečenje malog Dušana, već je uradio još jednu sjajnu stvar

Foto: youtube


Najbolji srpski fudbaler Nemanja Matić ne samo da je donirao 70.000 evra za lečenje malog Dušana Todorovića (4), nego je svojim imenom i autoritetom isposlovao da bolnica u Barseloni primi Dukija na terapiju dva dana pre no što su pare formalno mogle da legnu na račun klinike u Španiji.

Prijatelji Nemanje Matića, koji su upućeni u celi tok drame, ispričali su “Blicu” kako se sve odvijalo.

– Nemanja je zvao porodicu i pitao koliko je novca potrebno. Rečeno mu je da se radi o 70.000 evra. Uplatio je već u subotu, ali je nastala drama jer novac leže na račun bolnice tek u ponedeljak. Nemanja to nije primio skrštenih ruku, već se rastrčao. Svojim imenom, autoritetom i velikom platom, budući da je zvezda Mančester junajteda, založio da bolnica dobije garancije da su pare uplaćene. Izašli su mu u susret, Vlada Srbije je dala avion i mali Dušan je stigao u Barselonu dva dana pre no što je novac legao – kaže izvor “Blica”

Drama se odvijala u subotu, 15. septembra. Tog prepodneva je u Fondaciji “Podrži život” saopšteno da su putem donacija prikupili 119.391 evro, a da je anonimni donator uplatio ostatak novca, odnosno 71.921 evro, direktno na račun klinike.

– Veliki deo novca je uplatio donator iz inostranstva. On je insistirao da novac uplati direktno klinici – rekao je tada za “Blic” Ratomir Antonović, upravitelj Fondacije.

Identitet anonimnog donatora, srpskog fudbalera Nemanje Matića, otkrio je danas u potresnoj poruci Aleksandar Todorović, otac malog Dukija, koji mu je pritom još jednom javno izrazio veliku zahvalnost.

Prvi simptomi Dukijeve bolesti javili su se pre dve godine, kada je primećen pad hemoglobina u krvi. Tada je pedijatar u Domu zdravlja u Svilajncu napipao u trbuhu deteta “strano telo”, posle čega ga je uputio u Beograd. Prilikom kasnijih analiza Dušanu je dijagnostikovan maligni tumor.

1 comment

Dodajte komentar

+ Ostavite komentar