VICEŠAMPION EVROPE: Stjepanoviću srebro na 200 m slobodno u Londonu

VICEŠAMPION EVROPE: Stjepanoviću srebro na 200 m slobodno u Londonu

FOTO: Tanjug/AP


Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je srebrnu medalju na prvenstvu Evrope u Londonu u trci na 200 metara slobodnim stilom.

Stjepanović, koji je branio zlato u istoj disciplini, trku je završio vremenom 1:46.26, što je bilo za 16 stotinki slabije od prvoplasiranog Holanđanina Sebastijana Feršurena. Treće mesto zauzeo je Džejms Gaj iz Velike Britanije vremenom od 1:46.42.

Stjepanović je doneo Srbiji prvu medalju na ovogodišnjem takmičenju u Londonu.

Stjepanović je izjavio da nije zadovoljan osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Londonu u disciplini 200 metara slobodnim stilom.

– Dao sam sve od sebe. Ali, ovo nije bio moj dan, niti moja trka. Nisam zadovoljan sa srebrom, zato što znam da sam mogao bolje da otplivam. Meni je u ovom trenutku vreme bilo značanije nego medalja. Ali, bolje je da sam sada pogrešio nego u Riju. Sa druge strane, moram da budem ponosan jer nije mala stvar osvojiti drugo mesto u Evropi. Odličje posvećujem svojoj porodici i svim navijačima u Srbiji koji su me podržavali- izjavio je Stjepanović.d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar