(VIDEO) KOŠARKAŠI PARTIZANA ZAUSTAVLJENI NA JARINJU: “Rekli su nam da idemo preko brda, ali ne želimo da rizikujemo hapšenje”

(VIDEO) KOŠARKAŠI PARTIZANA ZAUSTAVLJENI NA JARINJU: “Rekli su nam da idemo preko brda, ali ne želimo da rizikujemo hapšenje”


Rukovodstvo i igrači KK Partizan zaustavljeni su danas pre podne na administrativnom prelazu Jarinje, gde im nije dozvoljeno da uđu na teritoriju Kosova i Metohije.

Oni su se uputili na KiM kako bi podržali Srbe u protestu protiv mera Prištine, ali i da u Leposaviću odigraju prijateljski meč sa košarkašima Trepče, bratskim klubom Partizana od 2014. godine.

I zameniku direktora Kancelarije za KiM Dušanu Kozarevu danas nije dozvoljen ulaz na Kosovo, javio je Tanjug.

Protesti Srba sa Kosova i Metohije protiv povećanja poreza na robu iz Srbije i BiH za 100 odsto biće održani danas u 12 sati u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu pod nazivom “Svesrpski sabor”, a protestu u Kosovskoj Mitrovici trebalo je da pridruže i košarkaši Partizana.

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović istakao je da mu je žao što ekspedicija crno-belih nije dobila dozvolu da prođe administrativni prelaz na Jarinju i prisustvuje mirnom protestu u Kosovskoj Mitrovici, ali i odigra prijateljski meč sa Trepčom.

Mijailović: “Mi smo samo sportisti”

– Evropa ne zna šta se dešava na Kosmetu… Prolaz nam je onemogućen. Mi smo samo sportisti, želili smo da u miru prostestvujemo sa narodom i odigramo prijateljsku utakmicu sa Trepčom. Čisto sumnjam da ćemo proći – rekao je Mijailović Tanjugu.

Kako je naglasio, problem je nastavio jer ekspedicija Partizana nije najavljena.

– Rekli su nam da idemo preko brda, ali ne želimo da rizikujemo hapšenje. Mi smo civilizovani narod. Vidite šta se dešava u 21. veku – poručio je prvi čovek Partizana i dodao da će crno-beli sačekati još malo da se vidi da li situacija može da se promeni.

 “Hteli smo da obiđemo naš narod”

Mijailović, ipak, navodi da ekipa nije uznemirena zbog svega što se desilo, ali da ostaje žal.

– Žao mi je jer smo imali plan da obiđemo naš narod. Hteli smo u miru da budemo na Kosmetu, ali očigledno to nije moguće – zaključio je on.

Meč planiran posle protesta

Kako je ranije danas rekao potpredsednik Srpske liste Igor Simić, planirano je da košarkaši “Partizana” nakon protesta u Leposaviću odigraju prijateljski meč sa košarkašima “Trepče” koji je bratski klub “Partizana” od 2014. godine.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar