VUČIĆ: “Borićemo se za Mundijal u Srbiji”

VUČIĆ: “Borićemo se za Mundijal u Srbiji”

Foto: Beta/Miloš Miškov


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je na televiziji “RTS” i o Nacionalnom stadionu, infrastrukturi u fudbalu, kao i o kandidaturi za velika takmičenja.

Vučić je istakao da će Srbija dobiti velelepan nacionalni stadion u roku od nekoliko godina.
“Stadion će biti izgrađen za nekoliko godina, biće prelep. Imaće kapacitet od 63.000 ili 64.000 mesta i na njemu će moći da se igra finale Lige šampiona. To želim ljudima odmah da omogućim”, rekao je Vučić u emisiji “Oko”.

Predsednik je istakao da će još nekoliko gradova imati stadione najnovije generacije.
“Izgradićemo još 7-8 stadiona. Biće fantastični stadionu u Vranju, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu… Cilj je da imamo što bolju infrastrukturu i da omogućimo ljudima da igraju lopte. Želimo da Srbija ima što kvalitetnije stadione”.

Usledilo je pitanje o potencijalnoj kandidaturi za Evropsko prvenstvo 2028. i Svetsko prvenstvo dve godine kasnije.
“Nije lako dobiti organizaciju Mundijala, ne znam koliko je realno, ali morate da se borite. Moraćemo da učestvujemo u utakmici. Igramo zanimljivu utakmicu sa Argentinom, Urugvajem i Paragvajem. Posebno sam sada motivisan da ih pobedimo jer je Paragvaj glasao za Kosovo u Interpolu. Želim da ih pobedim još jednom”.

Za kraj, otkrio je i čija je ideja bila zajednička kandidatura.
“Biće neizvesno, ali želimo da se takmičimo. To je bila Ciprasova ideja, on je rekao da je moja ideja i ja ću to prihvatiti. Uvek sam ja ‘kriv’ za sve”, zaključio je Vučić u gostovanju na televiziji “RTS”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar