ZVEZDAN TERZIĆ O ŠAĆIRIJU: Igraće u grotlu Marakane i biće manji od makovog zrna

ZVEZDAN TERZIĆ O ŠAĆIRIJU: Igraće u grotlu Marakane i biće manji od makovog zrna

Foto: Nemanja Jovanović


Generalni direktor Crvene zvezde na interesantan način je prokomentarisao žreb za Ligu šampiona i dolazak u Beograd ‘provokatora Srba’ – Džerdana Šaćirija.

Zvezdan Terzić je u intervjuu za ‘Kurir’ rekao da čak i sumnja da će švajcarski reprezentativac doći u Beograd, a i da ako bude došao, znaće gde se nalazi jer je Zvezda ‘simbol Srbije’.

– Mislim da će on biti pod neverovatnim psihološkim pritiskom jer će znati gde dolazi. Zna on da je Crvena zvezda simbol Srbije, a igraće u grotlu Marakane. Ne znam ni da li će uopšte doći. I ako dođe, biće manji od makovog zrna. Sumnjam da će doći – rekao je Terzić.

Istakao je da niko iz FK Partizan, ali ni iz Fudbalskog saveza Srbije nije čestitao na uspehu i da mu nisu potrebne ‘lažne pohvale iz čiste kurtoazije’.

– Te čestitke za koje ste me pitali niti očekujemo, niti bi nam išta značile. Znamo da bi bile lažne i kurtoazne.

‘Alfa i omega’ crveno-belih govorio je i o vrtoglavom usponu kluba iz Ljutice Bogdana, od izbacivanja iz Evrope do Lige šampiona.

– Rekao sam da moramo napraviti dva koraka unazad kako bismo uradili pet koraka unapred. Gurnuli smo pet klinaca u prvi tim i na njima prihodovali 16 miliona evra. To je bio ozbiljan finansijski impuls za dalji razvoj klub. Početni zamajac, gde smo mi žrtvovali prvu sezonu. Posle toga mi smo zarađivali na prodaji svakog igrača – podsetio je Terzić.

Sada Zvezdu čekaju iskušenja u ‘grupi smrti’ Lige šampiona protiv Pari Ser Žermena, Napolija i Liverpula.

– Svesni smo da smatraju da će Crvena zvezda biti lak zalogaj za njih. PSŽ ima budžet koji kriju, preko milijardu evra, iako je prijavljeno 700 miliona evra. Liverpul ima preko 550 miliona evra. Mogu da kupe koga hoće. Nerealan je to odnos, jer je naš budžet 20 miliona evra godišnje – ističe Terzić.

Takođe je dodao da ovaj uspeh i ‘finansijski impuls’ neće poljuljati ekipu i klub.

– To ne znači da smo mi sada na lovorikama. Crvena zvezda ne dozvoljava da budeš srećan i da se raduješ. Dok svi ostali pevaju i vesele se, ja razmišljam šta me sutra čeka – poručio je Zvezdan Terzić.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar