MASAKR U ISTANBULU: Teroristički napad na aerodromu Ataturk, 36 poginulo, 147 ranjeno

MASAKR U ISTANBULU: Teroristički napad na aerodromu Ataturk, 36 poginulo, 147 ranjeno

Foto: AP


ISTANBUL – U samoubilačkom terorističkom napadu na međunarodnom terminalu aerodroma “Ataturk” u Istanbulu, sinoć je poginulo najmanje 36 ljudi, a 147 ranjeno, saopštili su turski zvaničnici.

Turska policija veruje da je za večerašnje samoubilačke bombaške napade odgovorna Islamska država. Agencija Rojters navodi da je posle napada turski predsednik Redžep Taip Erdogan održao sastanak sa premijerom i načelnikom oružanih snaga u predsedničkoj palati.

Teroristi su aktivirali su eksplozivne naprave pored detektora za otkrivanje predmeta od metala, prenosi Rojters, a jedan je pre toga otvorio vatru iz automata.

Samoubice su se raznele tokom provere metala. Prema podacima očevidaca i ranjenika, pojaseve sa eksplozivom navodno su aktivirali i momak i devojka. Policija je otvorila vatru na osumnjičene u pokušaju da ih neutrališe. Eksplozije su se dogodile ispred terminala za poletanje.

Prema saopštenjima medija, kasnije se čula i treća eksplozija na ulazu u stanicu metroa “Aerodrom“. Aerodrom je trenutno zatvoren, a na mesto napada poslat je veliki broj policajaca i pripadnika Hitne pomoći. Pentagon je saopštio da se pretpostavlja da je za napad odgovorna Radnička partija Kurdistana.document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar