Nevreme u SAD odnosi žrtve

Nevreme u SAD odnosi žrtve

Ljubljana, 28. aprila 2016. - Zbog obilnih sneznih padavina u Sloveniji je danas bez struje ostalo desetak hiljada domacinstava, vecinom na podrucju Ljubljane i Dravograda. Sneg je izazvao probleme i u saobracaju, bilo je vise nesreca, a preti i opasnost od sneznih odrona. TANJUG/ STA/ bk


Oluja koju prati ledena kiša i sneg zahvatila je veliki deo SAD i uzrok je sudara u Nebraski u kome su četiri osobe izgubile život a nesreća sa smrtnim ishodom je bilo i u Kanzasu i Minesoti.

Vlasti u istočnoj Nebraski su okrivili brzu vožnju i klizave puteve za jutrošnji sudar kamioneta i prikolice, dok je u Kanzasu u sudaru na klizavom putu stradala jedna žena.

Policija Minesote je saopštila da je ledeno vreme uticalo da dodje do 400 sudara i 250 okretanja automobila na putu, uključujući dve fatalne nesreće.
Američka meteorološka služba izdala je danas savete za ponašanje u zimskim uslovima u saveznim državama od Teksasa na jugu do Velikih jezera na severu Oklahomi, Kanzasu, Misuriju, Ajovi, Minesoti, Severnoj Dakoti i Viskonsinu.

Upozorenje na poplave na snazi je u Ilinoisu, Indijani i Mičigenu, a na mogućnost poplava u Teksasu i Arkanzasu.

U nekim američkim oblastima očekuje se sneg visine 15 centimetara, dok meteorološka služba Arkanzasa navodi da bi ove nedelje u nekim područjima moglo da padne više od 20 centimetara kiše.

Škole u saveznim državama Misuri i Viskonsin danas su otkazale časove ili odložile njihov početak.

Putevi u Mičigenu zatvoreni su zbog velikih količina vode.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar