PRVI PUT OD UPOTREBE BALISTIČKIH RAKETA: Putin lično lansirao četiri interkontinentalne balističke rakete

PRVI PUT OD UPOTREBE BALISTIČKIH RAKETA: Putin lično lansirao četiri interkontinentalne balističke rakete


Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su sve ispaljene balističke rakete uništile ciljeve i da je cilj vežbe bilo testiranje strateških nuklearnih snaga Rusije

Predsednik Rusije i vrhovni komandant ruske vojske Vladimir Putin lično je lansirao četiri interkontinentalne balističke rakete u sklopu velike vojne vežbe u kojoj je učestvovao, saopštio je danas Kremlj.

Putin je lansirao juče tri balističke rakete s nuklearnih podmornica, a četvrtu je ispalio iz kosmodroma Pleseck na severu Rusije, prenosi Tass.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je “vežba podrazumevala interakciju Strateških raketnih snaga, nuklearnih podmornica Severne i Pacifičke flote i avijacije dugog dometa Ratnog vazduhoplovstva Rusije”.

Ministarstvo odbrane Rusije juče je saopštilo da su sve ispaljene balističke rakete uništile ciljeve i da je cilj vežbe bilo testiranje strateških nuklearnih snaga Rusije.

Ta vežba usledila je posle velike septembarske vojne vežbe “Zapad 2017” u kojoj je zvanično učestvovalo 5.500 ruskih i 7.200 beloruskih vojnika, i koja je dovela do uznemirenja u zemljama istočnog krila NATO.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar