Sanders pobedio Klintonovu na izborima u Mejnu

Sanders pobedio Klintonovu na izborima u Mejnu

Jake May/The Flint Journal-MLive.com via AP


Levičarski kandidat zabeležio je laku pobedu na severoistoku SAD, gde ima najveći broj vatrenih pristalica

VAŠINGTON, 7. mart- Berni Sanders ostvario je danas značajnu pobedu nad rivalkom za nominaciju Demokratske stranke na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton, pošto je osvojio značajno više glasova od nje na unutarstranačkim izborima u saveznoj državi Mejn na severoistoku SAD.

Sanders je Klintonovu, bivšeg američkog državnog sekretara i prvu damu, pobedio sa 64,3 odsto glasova prema njenih 35,5 odsto glasova, prenela je agencija AFP.

Bila je to očekivana pobeda za samoproglašenog socijal-demokratu Sandersa, koji potiče iz obližnje savezne države Vermont i uživa snažnu podršku na severoistoku SAD.

Klintonova, međutim, i dalje vodi kad je reč o ukupnom broju glasova delegata potrebnih za pobedu u trci za osvajanje nominacije Demokratske stranke za predsednika SAD.

Na unutarstranačkim izborima u subotu je Sanders takođe bolje prošao, s obzirom da je pobedio u Kanzasu i Nebraski, dok je Klintonova odnela pobegu u Luizijani.

Sanders je za Si-En-En izjavio da je njegova kampanja sve uspešnija.

“Samo u poslednja dva dana smo pobedili na unutarstranačkim izborima u Mejnu – koje smo dobili večeras sa veoma velikim odazivom birača, pobedil smo u Nebraski i Kanzasu”, istakao je on.

“Mislim da smo privukli radne ljude, mlade ljude koji su spremni da dignu glas i zatraže da dobijemo vladu koja predstavlja sve nas, a ne samo neke”, rekao je Sanders.  (Tanjug)

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar