(VIDEO) KAO U AKCIONOM FILMU: Ovako je vojnik Severne Koreje pobegao u južni deo

(VIDEO) KAO U AKCIONOM FILMU: Ovako je vojnik Severne Koreje pobegao u južni deo


Na snimku se vidi kako se vojnik velikom brzinom džipom spušta niz put sa tri trake, a potom vozilom sleće s puta, nakon čega ga jure severnokorejski vojnici pucajući u njegovom pravcu, dok on prelazi granicu

Komanda UN pod vođstvom SAD objavila je video-snimak bekstva severnokorejskog dezertera preko granice sa Južnom Korejom.

Na snimku se vidi kako se vojnik velikom brzinom džipom spušta niz put sa tri trake, a potom vozilom sleće s puta, nakon čega ga jure severnokorejski vojnici pucajući u njegovom pravcu, dok on prelazi granicu. Potom južnokorejski vojnici puze do njega i odvlače ga na bezbedno mesto, dok se severnokorejski vojnici okupljaju sa svoje strane granice.

Komanda UN saopštila je da je Severna Koreja prekršila sporazum o primirju, kojim je okončan Korejski rat, time što su vojnici te zemlje pucali preko granice i fizički prešli preko nje u poteri za odbeglim vojnikom. Severnokorejski vojnici su tom prilikom ispalili oko 40 metaka, ranivši dezertera. Dezerter je prebačen u bolnicu, gde su mu urađene dve hirurške intervencije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar