“VINDMAGEDON” ODNEO JOŠ DVA ŽIVOTA: Stradali majka i sin

“VINDMAGEDON” ODNEO JOŠ DVA ŽIVOTA: Stradali majka i sin

Ilustracija, Foto: Tanjug


Najnovije žrtve snežne oluje u SAD su pedesetogodišnja žena i njen sedmogodišnji sin, koji su stradali u Kaliforniji kada se na njih sručio sneg s krova vikendice.

Oni su pronađeni pod snegom na korak od ulaznih vrata vikendice, a vlasti severne Kalifornije ocenjuju da je reč o čudnoj nesreći.

Iz kancelarije šerifa u okrugu Alpajn kažu da su Olga Perković (50) i njen sin Aron Gudštaj bili na skijanju u Kirkvudu, a pri povratku kući velika količina snega, otprilike veličine prikolice, obrušila se s krova i zatrpalo ih je sa skoro metar snega.

Snažna oluja koja je pogodila istočni deo SAD, do sada je odnela najmanje devet života, a 1,5 miliona ljudi ostalo je bez struje. Oluja je izazvala poplave i obarala drveće, a zabeleženi su naleti vetra od 145 kilometara na sat.

Guverneri američkih država Masačusetsa i Njujorka proglasili su vanredno stanje, a ranije su to uradili guverneri Merilenda i Virdžinije.

Nacionala služba za vreme javlja da su danas vetrovi oslabili, a da postoji mogućnost da će visoke plime pogoditi Majn, Masačusets, Roud ajlend i Long ajlend.

Među poginulima su dva dečaka – šestogodišnjak iz Virdžinije i 11-godišnjak iz države Njujork, a drveće koje je u naletu oluje padalo usmrtilo je i dva muškarca iz Virdžinije i Njuporta, dok je 77-godišnja žena nastradala ispred svoje kuće kod Baltimora.

Nova oluja nazvana je “Vindmagedon”, zahvatila je područje od Severne Karoline do Mejna. Fotografije i snimci palog drveća objavljene su u velikom broju na društvenim mrežama.

Aviokompanije su na severoistoku SAD otkazale više od 2.800 letova, dok su aerodromi u gradu Njujorku u skoro potpunom zastoju. Federalna vlada zatvorila je na jedan dan sve kancelarije u zoni Vašingtona, prenela je AP.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar