TRANS ERDOGANOVIH PRISTALICA UOČI MITINGA U SARAJEVU: Turske zastave, pesme i uzvici ” sultan Erdogan”

TRANS ERDOGANOVIH PRISTALICA UOČI MITINGA U SARAJEVU: Turske zastave, pesme i uzvici ” sultan Erdogan”

(AP Photo/Amel Emric)


Nekoliko hiljada osoba već se okupilo u olimpijskoj dvorani “Zetra”, gde će se Kongresu Unije evropskih-turskih demokrata (UETD) govoriti predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Sarajevski mediji objavili su da Erdoganove pristalice i dalje stižu u “Zetru”, kojom se vijore turske zastave, dok brojni prisutni na sebi imaju majice s turskim nacionalnim simbolima.

Još se navodi da prisutni pevaju pjesme o Erdoganu, mašu zastavama i uzvikuju “sultan Erdogan”.

Očekuje se da skupu prisustvuje oko 15 hiljada ljudi.

Na skupu će govoriti i predsedavajući Predsedništva BiH i lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, koji je ranije rekao da ne vidi ništa sporno u tome da Erdogan u Sarajevu održi predizborni skup, uoči prevremenih predsedničkih izbora u Turskoj, zakazanih za 24. juni.

 (AP Photo/Amel Emric)

(AP Photo/Amel Emric)

Sarajevski mediji su objavili da je izmenjen protokol boravka turskog predsednika u Sarajevu i da on neće, kako je bilo najavljeno, šetati Baščaršijom i održati versku molitvu s Izetbegovićem u Gazi Husrevbegovoj džamiji.

Erdogan će posetiti grob ratnog bošnjačkog vodje Alije Izetbegovića na Kovačima, potom će se obratiti na Kongresu UETD-a, a zatim će mu na Internacionalnom univerzitetu biti dodeljen počasni doktorat.

U Sarajevu su danas mere bezbednosti podignute na najviši nivo.

U glavni grad BiH stigao je veliki broj Erdoganovih poklonika iz ostalih delova Federacije BiH, Sandćaka, ali i evropskih zemalja, posebno Nemačke i Holandije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar