AKCIJA SBPOK: Pohapšeni preduzetnici i funkcioneri opštine Boljevci zbog mita

AKCIJA SBPOK: Pohapšeni preduzetnici i funkcioneri opštine Boljevci zbog mita


U nastavku akcije na suzbijanju korupcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela davanje mita, primanje mita i falsifikovanje isprave.

Po nalogu tužioca uhapšeni su D.R. (1972), R.R. (1949) i M.S. (1975) iz Beograda, odgovorna lica privrednog društva „Gasop“ Beograd, i D.G. (1968) iz Boljevca, šef Odseka za lokalni ekonomski razvoj opštine Boljevac i predsednik  Komisije za nabavku specijalizovanog vozila za gašenje šumskih požara sa opremom, inače bivši pomoćnik predsednika Opštine Boljevac, saopštio je MUP Srbije.

Postoje osnovi sumnje su osumnjičeni u periodu od jula do 18. oktobra 2017. godine dogovarali i izvršili krivična dela davanje mita, primanje mita i falsifikovanje isprave na taj način što su u postupku javne nabavke specijalizovanog vozila za gašenje šumskih požara sa opremom postupali suprotno Uputstvu za učešće na tenderu u okviru IPA projekta prekogranične saradnje Republike Srbije i Republike Bugarske sprovedenog od strane opštine Boljevac.

Oni su preduzimali radnje u cilju favorizovanja ponuđača privrednog društva „Gasop“, koje je 14. septembra 2017.  izabrano kao najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke vrednosti od oko 15.000.000 dinara, a za ovu uslugu osumnjičeni D. R. je dao mito u iznosu od 1.000 evra osumnjičenom D. G.

Po nalogu višeg javnog tužioca u Beogradu osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar