Vesti
19.08.2022. 10:50
Beta

Nova školska godina

I ove godine - prvo himna, a onda počinje čas

škola, đaci
Izvor: Shutterstock

Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Milan Pašić izjavio je da su u četvrtak školama poslati dopisi o merama protiv epidemije korona virusa, kao i da, prema odluci Tima za škole, nova školska godina treba da počne neposrednom nastavom 1. septembra.

Pašić je danas za RTS izjavio da će to ministarstvo o epidemiološkim merama, povodom početka školske godine, u ponedeljak imati sastanak i sa koordinacionim timovima školskih uprava.

Dodao je da će prvi nastavni dan u školama "početi kao i prošle godine, intoniranjem himne", a da će se u klupama naći 65.200 učenika prvog razreda, što je broj "na nivou kao prošle godine".

Prema njegovim rečima Ministarstvo prosvete je obezbedilo "750 miliona dinara za besplatne udžbenike, na koje ostvaruje pravo 85.000 učenika".

Pašić je, komentarišući navode medija da ministarstvo namerava da ugasi 350 škola uputstvom za spajanje odeljenja rekao da je to "besmislica", i da je time "data mogućnost za spajanje odeljenja, što nije obaveza".

"Gase se one škole gde nema učenika. Ministarstvo ne planira da gasi", rekao je Pašić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Prvi put u istoriji Srbije: "Bože pravde" u svim školama 1. septembra
škola, đaci

Himna na prvom času

29.08.2021. 16:05

Prvi put u istoriji Srbije: "Bože pravde" u svim školama 1. septembra

Školska godina će početi 1. septembra u svim školama intoniranjem ili izvođenjem državne himne "Bože pravde", prvi put u istoriji, najavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i prvi potpredsednik Vlade Srbiije Branko Ružić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve