MAKEDONSKI MEDIJI: Brajan Hojt Ji novi ambasador SAD u Makedoniji?!

MAKEDONSKI MEDIJI: Brajan Hojt Ji novi ambasador SAD u Makedoniji?!

Brajan Hojt Ji; Foto: Printscreen Youtube


Kako prenosi portal makedonskog nedeljnika Fokus (fokus.mk), dopisniku Al Džazire u Vašingtonu je potvrdjeno da će Hojt Ji zameniti Džesa Bejlija, koji je za ambasadora u Makedoniji postavljen u decembru 2014. godine

Visoki funkcioner Stejt departmenta Brajan Hojt Ji biće novi ambasador SAD u Makedoniji, preneli su danas makedonski mediji pozivajući se na televiziju Al Džazira.

Kako prenosi portal makedonskog nedeljnika Fokus (fokus.mk), dopisniku Al Džazire u Vašingtonu je potvrdjeno da će Hojt Ji zameniti Džesa Bejlija, koji je za ambasadora u Makedoniji postavljen u decembru 2014. godine.

Navodi se da je Ji diplomata od karijere i da trenutno obavlja funkciju zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja.

Portal nedeljnika Fokus navodi da je Ji, pre nego što je postavljen za zamenika pomoćnika državnog sekretara, radio kao zamenik šefa misije američke ambasade u Zagrebu u periodu od 2010. do. 2013.

U vreme njegovog mandata u Hrvatskoj, dodaje se, došlo je do sudskog epiloga u slučaju protv bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, koji je osuđen na četiri godine zatvora zbog primanja mita.

Američki zvaničnik smatra se zaslužnim za postizanje dogovora o formiranju makedonske vlade  posle višemesečnih osporavanja i napetosti koja je kulminirale nasiljem u Sobranju krajem aprila.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar