Novosadski socijalisti u kampanju ušli sa reperom uz stihove “MOJI SU SNOVI OVDE MRTVI ODAVNO…”

Novosadski socijalisti u kampanju ušli sa reperom uz stihove “MOJI SU SNOVI OVDE MRTVI ODAVNO…”


Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Novom Sadu počeo je juče izbornu kampanju performansom u kom je učestvovao novosadski reper Nikola Mijić Mija.

– Moji snovi su ovde mrtvi odavno, kovčeg sam sahranio u rupu, hteo sam da odem, ali svet me mrzi, jer sam Srbin i sa tri prsta se krstim – poručio je on u pesmi i u nastavku kritikovao sveštenike: “Poludela je nacija, božje sluge nose kajle veće nego mafija. Gde je bog, ja stalno tražim ga, a tu je pop, izlazi iz maseratija”.

Govoreći o bedi i nemogućnosti roditelja da daju novac deci, jer nemaju ni za račune, osvrnuo se i na ljude iz vlasti koji troše pare građana.

– Ljudi s vrha troše naše pare, a mi trpimo i dalje. Ja se i dalje borim sa snagom istom, iako nikada neće biti kao što je bilo – zaključio je reper.

Okupljenima se obratio i slikar Radovan Jokić, koji je, kako je rečeno, kandidat za gradskog većnika za kulturu, a on je kazao da SPS pokazuje koliko im je bitna kultura u Novom Sadu tako što jedini o njoj govori u kampanji.

– Moramo shvatiti da bez revitalizacije kulture nema napretka – kazao je Jokić.

Jokić je istakao da je spremljen program hitnih mera koje treba da doprinesu oporavku kulture u Novom Sadu pod nazivom “Himereks”, kao i da ne sme više da se događa da kultura u “Srpskoj Atini” bude deo političkog plena, kao što je ranije bio slučaj.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar