OSUĐEN ZEMUNAC KOJI JE SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO DEVOJČICU: Pedofilu četiri godine zatvora

OSUĐEN ZEMUNAC KOJI JE SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO DEVOJČICU: Pedofilu četiri godine zatvora


Apelacioni sud u Beogradu osudio je danas na četiri godine zatvora Žarka Stankovića (62) iz Zemuna jer je seksualno napastvovao desetogodišnju devojčicu, zbog čega je uhapšen u avgustu 2016. godine.

Kako su tada preneli mediji, Stanković je godinu dana seksualno uznemiravao maloletnu drugaricu njegove unuke, koja živi u istoj zgradi u Zemunu kao i napasnik. Navodi se da je Žarko znao kada je devojčica ostajala sama kod kuće, pošto su se njihove porodice družile, da joj je svakodnevno zvonio na vrata, nakon čega je primoravao da ga dodiruje po telu kao i on nju.

Dete je ovo priznalo majci tek nakon godinu dana, jer joj je Žarko pretio da ne sme nikome ništa da kaže. Devojčica nije silovana, ali je Stanković na saslušanju priznao da je seksualno uznemiravao devojčicu. Prilikom hapšenja pedofila, policija je u njegovom podrumu pronašla i bombu, pa mu je tada izrečena kazna od tri godine i osam meseci zatvora za dva krivična dela.

Sadašnjom odlukom Apelacionog suda potvrđena je prvostepena presuda kojom je Stanković osuđen za krivično delo nedozvoljene polne radnje, dok će suđenje u delu oko nedozvoljenog držanja bombe biti ponovljeno.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar