PALI PRI KUPOVINI AUTOMATSKIH PUŠAKA: Pohapšeno 5 Lazarevčana i Lajkovčana, među njima i policajac

PALI PRI KUPOVINI AUTOMATSKIH PUŠAKA: Pohapšeno 5 Lazarevčana i Lajkovčana, među njima i policajac


Pretresom objekata i vozila koje koriste osumnjičeni pronađene su dve automatske puške, dve poluautomatske puške, jedna skraćena puška, dva pištolja i oko 600 komada municije različitog kalibra za automatsko, poluautomatsko oružje i pištolje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske, uz koordinaciju Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su danas petočlanu organizovanu kriminalnu grupu osumnjičenu za izvršenje krivičnih dela udruživanje radi izvršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Na teritoriji Srbije uhapšeni su D.K. iz Lazarevca, Ž.F. iz Lazarevca, M.P. iz Lajkovca i policijski službenik M.K. iz Lajkovca, saopštio je MUP.

Postoje osnovi sumnje da je D.K. organizovao međunarodnu kriminalnu grupu u okviru koje je od B.Ć. iz Republike Srpske kupovao automatske i poluautomatske puške, pištolle i municiju, krijumčario ih vozilom u Srbiju i preko Ž.F., M.P. i M.K. ih prodavao na području Lazarevca i Lajkovca, saopštio je MUP.

Pretresom objekata i vozila koje koriste osumnjičeni pronađene su dve automatske puške, dve poluautomatske puške, jedna skraćena puška, dva pištolja i oko 600 komada municije različitog kalibra za automatsko, poluautomatsko oružje i pištolje.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

U okviru ove akcije, na teritoriji Republike Srpske uhapšen je B. Ć. (65) iz Rogatice, a pretresom objekata pronađeno je devet tromblonskih mina, rap sa šest okvira za automatsku pušku sa 120 komada municije, jedan puškomitraljez, jedna automatska puška, jedna poluautomatska puška, jedna puška, dve bombe i oko 2.000 komada municije različitog kalibra, stoji u saopštenju MUP-a.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar