PALI ZBOG ZELENAŠENJA: Uhapšena trojica pripadnika kavačkog klana

PALI ZBOG ZELENAŠENJA: Uhapšena trojica pripadnika kavačkog klana


Crnogorska policija uhapsila je trojicu pripadnika kavačkog klana zbog sumnje da su davanjem para na kamatu zaradili pola miliona evra. Gotovo istovremeno ubijen je Pero Damjanović, pripadnik protivničkog, škaljarskog klana, najverovatnije u obračunu ove dve grupe

Crnogorska policija uhapsila je u utorak trojicu saradnika kavačkog klana Šćepana Roganovića, Iliju Aleksića i Gorana Pantovića zbog sumnje da su počinili krivično delo zelenašenje. Prilikom njihovog privođenja, u okviru akcije „Boka” koja je usmerena na organizovane kriminalne grupe, oduzeti su im blindirano vozilo, novac, ugovori, sredstva plaćanja i komunikacije, pomoću kojih su osumnjičeni izvršavali zelenaške poslove.
Šćepan Roganović je brat Duška Roganovića, takođe bliskog kavačkom klanu, koji je u eksploziji podmetnute bombe ove godine u Herceg Novom ostao bez obe noge. Prema sumnjama policije, uhapšeni Roganović, Aleksić i Pantović su davanjem novca na kamatu nezakonito zaradili gotovo pola miliona evra. Na taj način su oštetili najmanje 21 osobu, uglavnom iz Herceg Novog, navodi se u saopštenju crnogorskog MUP-a. Nakon hapšenja trojice osumnjičenih, policija je obavila pretres stanova i drugih objekata koje su koristili. Tom prilikom pronađen je veći broj ugovora o prometu nepokretnosti, za koje se sumnja da su bili pokriće za zelenaške poslove, 4.000 evra za koje se sumnja da su stečeni kriminalom, platne kartice crnogorskih poslovnih banaka vezane za račune na kojima se nalaze iznosi od više desetina hiljada evra, za koje se takođe sumnja da su nelegalno zarađeni. Inače, ovo je četvrta akcija koju je u prethodnom periodu sprovela crnogorska kriminalistička policija, tokom kojih su izvršeni pretresi na 64 lokacije za koje se sumnja da koriste organizovane kriminalne grupe. Veliki broj lica je priveden, a oduzeti su im oružje, municija, kao i skupoceni automobili i keš.

Ubijen i “škaljarac”
Samo dva dana pre hapšenja trojice “kavčana” u subotu je pronađeno telo Pera Damjanovića (37), pripadnika protivničkog, škaljarskog klana, najverovatnije u obračunu ove dve mafijaške grupe u borbi za prevlast na narko-tržištu. Međutim, policija sumnja da nije ubijen na tom mestu.

Pero DamjanovicZakopan leš “škaljarca” Damjanovića pronađen je u naselju između Cetinja i Nikšića. Istragom je utvrđeno da je usmrćen sa pet hitaca ispaljenih u leđa, ali brojne povrede na glavi ukazuju da je prethodno mučen, a potom zakopan

Istragom je utvrđeno da je usmrćen sa pet hitaca ispaljenih u leđa, ali brojne povrede na glavi ukazuju da je prethodno mučen, a potom zakopan. Inače, Damjanović je nestao 3. septembra u Nikšiću, a dan nakon toga “viđen” je na teritoriji BiH. Prema nezvaničnim saznanjima podgoričkih “Vijesti”, Damjanović je iz kuće izašao nakon telefonskog poziva, zbog čega se veruje da je otišao da se vidi sa nekim koga je dobro poznavao i kome je verovao. Tada mu se gubi svaki trag sve do subote kada su meštani Kobiljeg Dola pronašli muški leš u fazi raspadanja i o tome obavestili istražitelje. Već iste večeri Nikšićanina je prepoznao brat na osnovu visine, boje kose i garderobe u kojoj je poslednji put viđen.
– Kao roditelj osećam da je to moj sin… Iz policije me nisu zvali da dam DNK radi utvrđivanja, ali nema tu što da se utvrđuje, znam da je moj sin – rekao je njegov otac Dragan Damjanović nakon što je objavljeno da je na granici Cetinja i Nikšića pronađeno telo. Dobro obavešteni sagovornici dodaju da je Damjanović, nakon izlaska iz zatvora, znajući da mu preti opasnost, retko boravio na teritoriji Crne Gore.

ROGANOVIĆI DOBRO POZNATI POLICIJI

Podsetimo, Duško Roganović je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva vođe navijača “delija” Marka P. Vesnića 2009. godine u Igalu, u kome je učestvovao i njegov brat od strica Vladimir Roganović. Odlukom Apelacionog suda, Dušku je smanjena zatvorska kazna na osam godina, dok je Vladimir oslobođen optužbi za ubistvo. Međutim, samo par dana nakon što je Dušku podmetnuta bomba, srpska policija uhapsila je Vladimira zbog sumnje da je falsifikovao dokumenta. Navodno je sa njim blisko sarađivao i nedavno uhapšeni Ilija Aleksić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar