PATRIJARH IRINEJ O PRESUDI RATKU MLADIĆU: Silni svetski moćnici protiv Srba rade đavolska dela

PATRIJARH IRINEJ O PRESUDI RATKU MLADIĆU: Silni svetski moćnici protiv Srba rade đavolska dela

Foto: Oksana Toskić


Srpski patrijarh Irinej izjavio je da je presuda ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću bila očekivana i da je uveren da je i ta presuda kao i svaka druga protiv Srba tu “jer silni svetski moćnici rade đavolska dela”.

NIKO ZADOVOLJAN, ŽIVELA SRPSKA!

– Još jedan Srbin osudjen je u Hagu. Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osudjen i da će sve biti tako i mi nažalost tu ništa ne možemo da učinimo. Sve se to dešava jer silni svetski moćnici rade djavolska dela, a mi trpimo posledice”, rekao je patrijarh Irinej za dnevni list “Alo”.

On je naveo i da nepravda što se u Hagu “sudi samo srpskim generalima, a što se svi ostali puštaju na slobodu traje dugo i da joj se ne vidi kraj”.

HAŠKI TRIBUNAL IZREKAO PRESUDU: Ratku Mladiću doživotna robija, nije kriv za genocid

“Nije od juče da ispada da su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini”, naveo je patrijarh i dodao da se sa tom nepravdom treba boriti tako što “ćemo voditi računa o sebi, biti jedinstveni i složni, što ćemo raditi više i gledati svoja posla”.

Haški tribunal prvostepeno je osudio Ratka Mladića na doživotnu zatvorsku kaznu zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti nad Muslimanima i Hrvatima tokom rata u Bosni i Hercegovini.

(VIDEO) INCIDENT ISPRED SUDA UOČI IZRICANJA PRESUDE RATKU MLADIĆU: Napadnut mladić zbog nošenja srpske zastave, pokušali da je otmu

OVO SIMBOLE JE NOSIO RATKO MLADIĆ NA IZRICANJU PRESUDE: Cvet feniks i krvata KP Rusije

OVO MU NIKAD NISU OPROSTILI: Kako je general Mladić namagarčio Vesli Klarka

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar