POLICIJA UHVATILA OTMIČARA I LAŽNOG POLICIJSKOG INSPEKTORA: Dvojica uhapšena zbog iznude

POLICIJA UHVATILA OTMIČARA I LAŽNOG POLICIJSKOG INSPEKTORA: Dvojica uhapšena zbog iznude


Policija je uhapsila I.Ž. (26) zbog otmice muškarca u Beogradu, koje je izvršio sa još jednom osobom za kojom je raspisana poternica. Naime, oni se sumnjiče da su od žrtve tražili da im uplati dva 2.300.000 dinara.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, osumnjičeni su otetog primorali da sedne u auto, tokom vožnje ga fizički maltretirali, a potom ga odvezli u vikendicu na Savskom nasipu.

Tamo su u njega uperili pušku i na ime navodnog duga tražili da im prepiše neku nekretininu ili uplati novac. Pošto je oštećeni obećao da će to učiniti, osumnjičeni su ga pustili.

I.Ž. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Istovremeno, u odvojenoj policijskoj akciji uhapšen je D.A. (29), zbog sumnje da je, u lažnom svojstvu službenog lica, od žrtve iznudio 13.000 dinara.

Prema navodima policije, osumnjičeni je u više navrata sa mobilnog telefona, predstavljajući se lažno kao policijski inspektor, pozivao oštećenog i pretio da će poslati patrolu da ga uhapsi ukoliko mu ne bude dao novac.

D.A. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Lazarevcu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar