PONAVLJANJE GLASANJA: Na 15 izbornih mesta o sudbini koalicije DSS-Dveri

PONAVLJANJE GLASANJA: Na 15 izbornih mesta o sudbini koalicije DSS-Dveri


Vanredni parlamentarni izbori biće sutra ponovljeni na 15 biračkih mesta, nakon čega će biti poznato ko je sve uspeo da uđe u novi saziv parlamenta. Najveća enigma koalicija DSS-Dveri

Sutra će se ponovo glasati na biračkimm mestima 22 na Novom Beogradu i 48 u beogradskoj opštini Palilula, zatim na mestu broj 9 u Bačkoj Topoli, na mestu broj 5 u Sremskim Karlovcima, kao i na biračkim mestima 39 i 57 u Jagodini. Građani će ponovo na birališta i na biračkom mestu 24 u Kladovu, 86 u Užicu, 24 i 65 u Vranju, kao i na pet biračkih mesta u Nišu – na biračkom mestu broj 4 u Medijani, 28 na Paliluli, 13, 16, 23 u Panteleju.

Pravo glasa na tim biračkim mestima ima 19.631 građanin, a za ponovljeno glasanje je štampano 19.729 listića, što obuhvata konačni broj birača na mestima na kojima se glasa i rezervu glasačkih listića od 0,05 odsto od konačnog broja na tim mestima.

rik

RIK sazvao nove biračke odbore

Glasanje će biti sprovedeno po izbornim listama koje su utvrđene za narodne poslanike, a RIK je za njihovo sprovođenje obrazovao nove biračke odbore.

Na sinoćnoj sednici RIK je donela rešenja o obrazovanju biračkih odbora i imenovanju predsednika, članova i njihovih zamenika u stalnom, kao i članova u proširenom sastavu. RIK je takođe, po principu dobrovoljnog prijavljivanja svojih članova, imenovao dodatne koordinatore RIK za osam okruga.

Predsednik RIK Dejan Đurđević rekao je da će u svakom biračkom mestu biti obezbeđen po jedan statističar.

Glasački listići za ponovljene izbore biće bele boje, a kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije svetlo ljubičaste. Biračka mesta biće otvorena od sedam do 20 sati, kada prestaje da važi i izborna tišina.

dss-dveri

Da li će DSS-Dveri ipak ući u Parlament?!

Iz Republičke izborne komisije (RIK) preliminarne rezultate izbora najavljuju za sredu veče, a najviše pažnje usmereno je na to da li će lista DSS-Dveri preći cenzus i tako ući u republički parlament. Naime, prema poslednjim rezultatima RIK-a, sa 99,82 odsto obrađenih biračkih mesta, ta koalicija osvojila je 4,999 odsto glasova, tačnije jedan glas ispod cenzusa.

 

 }

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar