PRVI ČOVEK ALIJANSE JENS STOLTENBERG O SARADNJI SA SRBIJOM: Srbija je nezavisna, poštujemo to što ne želi u NATO

PRVI ČOVEK ALIJANSE JENS STOLTENBERG O SARADNJI SA SRBIJOM: Srbija je nezavisna, poštujemo to što ne želi u NATO

Foto: You Tube screenshot


Srbija je nezavisna, suverena zemlja, poštujemo njen stav da ne želi članstvo u NATO i to nam nije prepreka za jačanje saradnje, poručio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, uoči dvodnevnog samita ministara spoljnih poslova zemalja članica Alijanse u Briselu.

– Ne razgovaramo o članstvu Srbije u NATO. Srbija je jasno stavila do znanja da to ne želi i NATO to poštuje”, rekao je Stoltenberg novinarima u sedištu Severnoatlantskog saveza.

On se na pitanje srpskih novinara u vezi sa ruskim humanitarnim centrom takođe pozvao na činjenicu da je Srbija suverena zemlja.

“Srbija ima vojne vežbe sa Rusijom, ali i sa nama. Poštujemo njene suverene odluke”, istakao je šef NATO.

Kako je rekao, Srbija je odlučila da bude neutralna i da teži članstvu u EU, a NATO to poštuje i podržava njen napredak na tom putu.

“Srbija ne želi u NATO. Ali, za nas je potpuno normalno da imamo dobru saradnju i sa nekom zemljom iako ona ne želi u NATO”, rekao je on i podsetio na saradnju Alijanse sa Finskom, Švedskom ili Austrijom.

On je dodao da se više puta sastao sa Aleksandrom Vučićem, i u vreme kada je on bio premijer i sada, kada je na funkciji predsednika države.

“Nastavićemo da jačamo saradnju”, rekao je Stoltenberg.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar