Svet
13.05.2021. 17:06
Tanjug

"Brisel pati od amnezije"

Rama: Dva non-pejpera su nedostatak vizije o proširenju

Edi Rama
Izvor: EPA

Albanski premijer Edi Rama ocenio je da su dva takozvana non pejpera, a koji se odnose na budućnost Balkana i u kojima se govori o prekrajanju granica i o kojima se nedavno pričalo u javnosti, samo "nedostatak vizije".

On je u intervjuu za britanski Fajnenšl tajms rekao da oni pokazuju i određenu slabost.

"To pokazuje slabost iznutra, nedostatak kohezivne vizije o proširenju i nedostatak stabilnog procesa za njegovo sprovođenje", rekao je Rama.

On je kazao da za Albaniju članstvo u EU i dalje ostaje privlačno uprkos neispunjenim obećanjima EU tokom 2015. godine tokom migrantske krize i pandemije.

"Ukoliko je Albanija tinejdžer, Brisel pati od neke vrste amnezije o tome ko su oni i koja je njihova svrha postojanja. Oni su najveća sila koju je stvorilo dobro čovečanstvo i nadam se da će se brzo oporaviti, jer je bez njih svet mnogo gore mesto", zaključio je Rama.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Velika deoba
Bosna, Zapadni balkan, non paper

Famozni "non-pejper"

26.04.2021. 15:15

Velika deoba

Iako svi poriču postojanje „Janšinog non-pejpera“, te se svi odriču i autorskih prava nad njim, izvesno je da ovaj dokument postoji, da je vrlo opipljiv i da ukazuje na postojanje nezadovoljstva situacijom na Zapadnom Balkanu, ali i svesti da je možda potreban drugačiji pristup postizanju održivog rešenja za region.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve