RUSKI MINISTAR SPORTA: Tražimo od UEFA da ne igramo sa Kosovom

RUSKI MINISTAR SPORTA: Tražimo od UEFA da ne igramo sa Kosovom

(AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File)


UEFA je prijemom Kosova u svoje članstvo učinila grubu povredu sopstvenog statuta ali međunarodnog prava- jedinstvena je ocena u Moskvi. Ipak, ono što je još gore jeste saznanje da je to  uvod u ono što bi moglo da se desi 13. maja u Meksiko Sitiju. Tada zaseda Kongres FIFA i Kosovo bi moglo da postane član Svetske fudbalske federacije. To znači da bi od septembra moglo da igra kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Ruski ministar sporta i predsednik Fudbalskog saveza Vitalij Mutko podsetio je da Rusija nije podržala predlog o prijemu Kosova u UEFA.

– Rusija taj predlog nije podržala, ali u evropskom fudbalu vlada demokratija. Većina je odlučila. Tu odluku moramo ispuniti- rekao je Mutko, a preneo Sputnik.

Mutko je, međutim, istakao da će ruska reprezentacija izbegavati susrete sa kosovskom selekcijom sve „do političkog regulisanja tog pitanja“. On je izrazio nadu i da UEFA neće stavljati rusku i kosovsku reprezentaciju da igraju u istoj grupi na nekom od predstojećih takmičenja.var d=document;var s=d.createElement(‘script’);

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar