U ŠAPCU TRAŽE OSTAVKU MINISTRA POLJOPRIVREDE NEDIMOVIĆA: Nezadovoljni otkupnom cenom svinja i dodelom subvencija

U ŠAPCU TRAŽE OSTAVKU MINISTRA POLJOPRIVREDE NEDIMOVIĆA: Nezadovoljni otkupnom cenom svinja i dodelom subvencija

Foto Promo


Pokret iz Šapca “Inicijativa selo-grad” zahteva ostavku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića.

Kao razloge za ovakav zahtev navode izrazito nepovoljnu otkupnu cen svinja i problematičan način dodele subvencija i podsticaja, a obrazložio ih je Dragan Stanković, odbornik “Inicijative selo-grad” u Skupštini grada Šapca.

“Otkupna cena svinja trenutno je od 140 do 145 dinara. Ministar je pre nekoliko sedmica, gostujući na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, izjavio da cena ide na 185 dinara, a u tom momentu bila je 160. Medjutim, cena je pala za 20 dinara. Smatramo da su ovakve izjave neozbiljne i nedolične funkcije koju Branislav Nedimović obavlja, da narušavaju ugled države i što je najvažnije, duboko vredjaju i omalovažavaju srpskog seljaka. Nerazumna politika Ministarstva poljoprivrede omogućila je velikim proizvodjačima da dobiju ogromne sume novca kojima su postali još jači, dok srednji i sitni proizvodjači nemaju ništa i grcaju u dugovima. Takodje, otvorena su vrata raznim malverzacijama i kriminalnim radnjama u proceduri povraćaja sredstava. Izgradnja i funkcionisanje megalomanskih objekata finansira se narodnim parama i ministar poljoprivrede mora biti odgovoran zbog toga”, naveo je Stanković i javno zatražio ostavku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića.

U Inicijativi selo-grad smatraju da ministrovanje Branislava Nedimovića “proizvodi nesagledive štetne posledice u poljorivredi i direktno ugrožava egzistenciju srpskog seljaka, i da je zbog toga neophodno i u interesu opstanka srpskog sela, da Branislav Nedimović napusti mesto ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije”.

2 komentara

Dodajte komentar
  1. 1
    mile

    ja to vec par puta pricam da ministar nedimovic nema blage veze o poljoprivredi i sto pre napolje iz vlade unisti celu poljoprivredu za njega treba krivicna prijava i to od vlade trazimo smenu

  2. 2
    milan rackovic

    Do sada nismo imali, tako dobrog ministra poljoprivrede, kao sto je ministar Nedimovic. Dokazi na sve strane.

+ Ostavite komentar