Vesti
28.11.2021. 07:25
R.E.

Ružić i Antić

"Veliki šmeker i simbol jednog vremena": Članovi SPS se oprostili od Mrkonjića

Sveca
Izvor: Shutterstock

Odlaskom počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića Srbija je izgubila velikog čoveka, graditelja i patriotu, čiji je rad bio inspiracija za celu naciju, naročito u najtežim danima, poručio je večeras potpredsednik SPS Aleksandar Antić.

On je u pisanoj izjavi za Tanjug rekao da je Socijalistička partija Srbije izgubila jednog od svojih osnivača, jednog od najvećih ljudskih veličina i izvor nepresušne energije.

Naglasio je da su oni koji su sa njim imali privilegiju da rade izgubili velikog učitelja, i u poslu, i u životu.
 

"Naročito je bila privilegija imati za prijatelja čoveka kao što je bio naš Mrka. Veliki šmeker, simbol jednog vremena, očinska figura za sve nas mlađe. Ostajemo mu večno dužni da ostvarimo njegove ideje i da gradimo Srbiju najbolje što umemo i bez odmora'', naveo je Antić u izjavi.
 

Milutin Mrkonjić, nekadašnji ministar za infrastrukturu i saobraćaj, počasni predsednik SPS i poslanik te stranke u Skupštini Srbije preminuo je danas u 80. godini na na Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".

Od Milutina Mrkonjića se oprostio i ministar prosvete i stranački kolega Branko Ružić.
 

"Legenda, velikog srca, satkan od emocije, grube pojave, najnežnije duše, svetionik i orijentir, patriota, graditelj, socijalista, šmeker, gospodin, ljubitelj sporta, kafane, tvoja psovka je bila lekovita, životna parola je bila edukacija. Naš drugi roditelj. Odlaziš u večnost", napisao je Ružić na Tviteru.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Preminuo Milutin Mrkonjić
Milutin Mrkonjić

Počasni predsednik SPS

27.11.2021. 21:50

Preminuo Milutin Mrkonjić

Milutin Mrkonjić, nekadašnji ministar za infrastrukturu i saobraćaj, počasni predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i poslanik te stranke u Skupštini Srbije preminuo je u 80. godini na na Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".
Close
Vremenska prognoza
few clouds
9°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve